Odd-Steve Elvedal har sendt et skarpt brev til kommunen hvor han retter kritikk mot brøytingen i Rafsbotn.

– Enorm snehaug

Elvedal gjør det klart at han har store innvendinger til gjennomføringen av brøytingen.

– Resultatet av brøytingen på den kommunale veien var at de som brøytet svingte inn på min parkeringsplass med svære snølass som de dumpet på plenen min under en meter fra husveggen og kjøkkenvinduet mitt sammen med store mengder strøsand, steiner og kvister som lå igjen når våren kom. Resultatet var en enorm snehaug som samlet seg opp inntil husveggen min som hindret både utsikt og store vannmengder som kommer inntil grunnmuren min når våren kom. I tillegg bemerker jeg at også naboen på nedsiden av meg kommenterte de store vannmengdene han får inn mot huset når snehaugen tiner. Når snehaugen tinte måtte jeg samle sammen og trille vekk to trillebårlass med grus, kvister og stein for å finne frem grønnfargen på plenen min, skriver Elvedal i et brev til Alta kommune.

Mistet parkeringsplasser

Snøhaugen fylte også opp parkeringsplassen, slik at han mistet to oppstillingsplasser.

MISTET PARKERINGPLASS: Snøen tok opp to parkeringsplasser hos Odd Steve. Foto: Privat

– Min vurdering er at dette ikke på noen måte er nødvendig å fylle opp slike store mengder snø under 1 meter fra husveggen og kjøkkenvinduet mitt, da tomta ved 6 meter nedenfor meg ikke er bebygget, og der er det plass til adskillig større mengder med snø enn det jeg fikk lagt inn i hagen min. Denne tomta ble forøvrig nesten ikke brukt til snølagring sist vinter. Det er ihvertfall ikke nødvendig å svinge inn mot huset mitt for å komme nærmest mulig huset med denne sneen som jeg observerte at de som brøytet gjorde, skriver beboeren.

Han ber «dypt og inderlig» om at praksis endres, og gjør det klart at om dette fortsetter, kommer han til å kreve snøen fjernet og kompensasjon for skader på hus, trær og plen.

– Tar på alvor

Til Altaposten sier Elvedal at dette er første gang han tar saken opp med kommunen, og han håper anmodningen vil føre frem.

Kommunalleder Bengt Fjellheim, sier at kommunen tar alle slike henvendelser på alvor.

– Kommunen leier inn private aktører, men følger opp henvendelsene. Brøyting er komplisert nok, og et sted må vi gjøre av snøen, men vi prøver å tilpasse så langt det lar seg gjøre, uttaler Fjellheim.

ØRKEN: Dette tittet frem da snøen tinte. Foto: Privat