Ett år etter at Samskipnaden i Tromsø slukte den mye mindre Studentsamskipnaden i Finnmark, har tre av fire i ledergruppa i Alta søkt seg bort og fått andre jobber i byen.

– Jeg ser dette som naturlige bevegelser. Når man er dyktig så får man gjerne tilbud om noe annet. Jeg ser ikke på dette som at de har søkt seg bort, men mer at de har søkt seg til noe annet. At folk søker nye utfordringer er positivt for arbeidslivet, sier direktør Hans Petter Kvaal.

Fra å ha stor beslutningsmyndighet i utviklingen av den lokale studentvelferden, gikk hver enkelt leder i Alta til stillinger der de omtrent var strippet for makt og ansvar.

Kvaal slår da også uten problemer fast at beslutningsansvaret er endret totalt etter fusjonen.

– Med alle fusjoner så blir man kanskje mer rigid, og får systemer som alle må forholde seg til. Der man tidligere kanskje kunne ta en avgjørelse rett over bordet, er det nå en større prosess i forkant. Avgjørelser som ble tatt direkte i Alta før, er nå i stor grad flyttet til Tromsø, og noen vil nok føle at det påvirket jobbene deres etter fusjonen, sier Kvaal.

Det er ikke avgjort hva som skjer med stillingene som er forlatt i Alta.

– Vi har vakante stillinger i både Tromsø og Alta, og har satt i gang en prosess der vi ser på hvordan vi skal jobbe bedre i framtiden. Vi må føle oss litt fram, og se hvordan strukturen på høyere utdanning i Nord-Norge blir seende ut. Her skal vi ikke konkludere før i 2015, sier Kvaal.