Det var under gårdagens kommunestyremøte at «uteromsplanen» i Alta ble vedtatt. I den ligger utplassering av søppeldunker hvor hundeeiere kan putte lortposen når de plukker opp etterlatenskapene fra hundene.

– Det er lite trivelig å bære posen, med innhold, med seg i flere kilometer. Enkelte kaster den i stedet i skogen. Det håper vi det nå blir slutt på, sier leder for hovedutvalget for næring, drift og miljø, Rut Olsen.

Renere by for 150.000 krHun ser for seg at det plasseres dunker på strategisk viktige områder nær turområder.

– Det er vel nærliggende å tro at det settes ut søppeldunker ved bynære friluftsområder som Lathari, Sandfallet og ved BUL-huset. Kanskje andre steder også. Det er også viktig å understreke at disse dunkene også skal brukes til å samle ordinært søppel som folk plukker opp, bemerker Olsen.

Tiltaket har en ramme på 150.000 kroner, som også skal dekke tømming.

– Jeg tenker at vi forhører oss med interesserte organisasjoner som kan hjelpe med å ta tømmejobben. Aksis kanskje. Idrettslag kan også være et alternativ, mener hun.

Savn i flere årOlsen har jobbet med denne saken i noen måneder og fått tilbakemeldinger underveis på at dette er et tiltak folk mener burde vært på plass allerede.

– Bolyst og trivsel kan være så mangt. Å få det ryddig rundt seg og ikke trenge å se eller tråkke i hundemøkk, kan bidra til å gjøre en forskjell, mener hun.

Hun har selv gått tur med hund, og vet hvordan det kjennes å plukke opp en illeluktende klump og ikke ha noe sted å legge den fra seg.

– Dette har vært et savn i flere år. Selv om dette ikke er verdens største sak, så er den viktig for å skape trivsel for mange. Det er ikke greit at hundeeiere mislikes av noen fordi dette med hundelort har blitt et problem, mener Olsen.

Ting må avklaresSelv om det kan ta litt tid før dunkene er på plass, så er vedtaket gjort og ordningen blir realisert.

– Det er en del praktiske ting som må på plass. Ordningen bør være i drift i løpet av vinteren, sier hun.