– Svært få er klar over den nye avkjøringen ned til Østre Kvenvik. At den ligger i 80-sonen og at det nå er glatt, gjør ikke saken bedre. Her kan det fort bli en stygg smell mellom flere kjøretøy, sier en bekymret Bjerke.

Har laget egen skiltplanBjerke, som bor øst for den nye tunnelen ved Aslakheimen nede ved sjøen, sier til Altaposten at han har tatt kontakt med Statens vegvesen for å få en avklaring rundt hva som skjer med skiltingen på stedet.

– De sier skiltplanen er bestilt. Saken er den at dette går fryktelig seint. Det nye krysset er heller ikke merket av på GPS, så folk er ikke klar over hvor den nye avkjørselen er. Selv ikke drosjene finner frem. Hva om heller ikke ambulanse eller brannbiler finner frem. Ved utrykning teller hvert minutt. Vi har opplevd at folk har kjørt til Kvenvikmoen på leit etter hvor vi bor. Skilting vil selvsagt løse dette problemet effektivt, sier Bjerke.

– Verst er det imidlertid at biler fort kan kjøre i hverandre når noen bremser hardt ned for å kjøre av veien.

Svært bekymretBjerke innrømmer at han er bekymret for at nyveien snart kan få sin første alvorlige ulykke. Noe han synes bør være helt unødvendig.

– Jeg har jo varslet om problemet, men likevel tar det for lang tid å få ordnet opp i skiltproblemene. Dette burde være en enkelt sak å fikse. Jeg har på eget initiativ laget en skiltplan som dekker alle forhold. Det er i grunn fort gjort, hevder Bjerke.

Han ser også et problem langs den gamle veitraseen som er oppjustert ned til de fem husstandene  på stedet.

– Det som også er litt skummelt, er at det mangler rekkverk langs et stykke av veien hvor det er bratt på begge sider. Veien er bygd opp slik at det skal bli flatt på toppen rett før man svinger ut på E6. Fornuftig, men samtidig skummelt all den tid rekkverket mangler og det er bratt ned på sidene, påpeker han.

– Jeg håper også at veien fra krysset og ned til oss får gatelys. Jeg frykter at folk i stedet velger E6 hvor det er lys, og at gående blir utsatt for ulykker i møte med biler i 80-sonen.

– Ikke nødvendigEdgar Olsen i Statens vegvesen sier det egentlig ikke skulle settes opp noen skilt ved Østre Kvenvik.

– Vi har ikke ansett det som spesielt trafikkfarlig uten at avkjøringen til Østre Kvenvik er skiltet. Men da beboerne ønsket dette, lyttet vi til dem.

Dette selv om tilsvarende avkjørsel i Saltvika ikke er skiltet, sier han.

Hoper seg opp om høstenOlsen innser at skiltene burde vært på plass, når de først har lovet å sette dem opp.

– Vi har vel ikke vært spesielt snare, for å si det slik. Jeg var lovet å få en godkjent skiltplan i forrige uke, men det har jeg ikke fått. Det er vanlig at det nå på høstparten hoper seg opp med mye arbeid som skal være unnagjort før vinteren, påpeker han.

– Når planen er godkjent skal skiltene bestilles og produseres. Jeg tror ikke det tar så lange tida, men jeg har ikke oversikt over om det er venteliste eller kø hos produsenten, legger Olsen til.

Olsen minner om at det alltid er smart å se anlegget i en sammenheng.

– For best mulig resultat ønsker vi å se helheten før bestillingen gjøres. Men i dette tilfellet kommer skiltene nok på plass ganske snart.