Etter at Altaposten i forrige uke hadde en artikkel om tannlegeskrekk, tok Christin Mattilakken Røde et humoristisk oppgjør med avisens bildebruk på sin egen blogg, noe som ble fanget opp av avisen Nordlys.

Ler høyt

Artisten Trine Rein, samboer med villmarksguru Lars Monsen, lot ikke saken gå upåaktet hen.

– LOL!!! (laugh out loud red. anm) Blogger på "Mattilakken" har fått seg en «ripe i lakken», og det er fra barn, fulle folk.... og nordlendinger man skal høre sannheten! God helg! (dakkar...), meldte Rein på sin offisielle Facebook-side.

– Forhåndsdømmende nettroll

Mattilakken har tatt til motmæle, ettersom det kom flere negative kommentarer under Reins innlegg.

– Nu har det seg sånn at det va opprinnelig skrevet med ironi og humor. Hadde bilde vært så jævli at æ ikke kunne vist meg i offentligheten så hadde æ jo aldri lagt det ut på en blogg. Desverre e det mange av dokker forhåndsdømmende nettroll som ikke forstår det, og heller lar dokker lede av en avisoverskrift. Humor e en snedig ting, alt æ skreiv va for underholdning, dessverre forandre avisen på overskriften og innhold i artikla å får det til å høres ut som æ «rase», melder Mattilakken på Reins Facebook-side.

– Ufint nettroll

Til Altaposten forklarer Røde at hun synes det er irriterende at folk ikke forsto at innlegget hennes var humor, og at hun gjennom innlegget forsøkte å harselere med seg selv.

– Så dukker disse nettrollene opp og er ufine og ser på det som en invitasjon til å rakke ned på meg, fordi de ikke forstår. Og vi vil at barn skal slutte å mobbe? Hallo, konstaterer bloggeren.

Hun reagerte ikke på Reins innlegg, men på flere av dem som kastet seg på med negative kommentarer.

– Jeg tok hennes innlegg som positivt, og at hun forsto humoren i det. Det jeg reagerte på, er at enkelte ikke skjønner budskapet. Det virker som om de tror at livet mitt faller i grus fordi det kom ut et bilde av meg som jeg ikke var fornøyd med, og det er så langt unna sannheten som man kommer. Derfor svarte jeg på det, sier Mattilakken.

– Mente ikke noe negativt

Morten Bakke i Trine Reins management sier til Altaposten at Trine ikke på noen måte ønsket å rakke ned på Christin.

– Hun har ikke ment noe negativt med det, sier han.

Etter at Altaposten tok kontakt, har Trine Rein selv lagt ut et svar til Mattilakken på sin Facebook-side.

– Du er tøff som tar «tyren ved hornene», og jeg vil takke deg for en god latter da jeg leste blogginnlegget du hadde skrevet etter at bildet ditt ble publisert. Du er nok ikke den første som har opplevd å få publisert mindre flatterende bilder av deg selv i media, men jeg har vel aldri sett noen som reagerer like kraftig som deg på det. Hadde det ikke vært for bloggen din, ville jeg vel heller aldri ha sett bildet du var så misfornøyd med. For meg lå humoren i kraftsalven du øste ut på nett, og som jeg skrev - det er fra barn, fulle folk.... og nordlendinger man skal høre sannheten. Du ga meg en god latter, og jeg ønsket å dele opplevelsen med de som følger meg her. Det var, som du ser, mange med meg som lo godt av historien. Utover det har jeg jo ikke publisert noe annet enn det du selv har lagt ut på nett, men dersom du føler deg trakassert kan jeg godt fjerne hele innlegget. Med ønske om en god dag, skriver Rein i sitt svar til Mattilakken.