Forrige uke var Lisa M. Haug på reise. Datteren Charlotte (14) var hjemme og skulle kose seg med litt sjokolade hun fant i mammas bakeskuff.– Hun ringte meg, rimelig hysterisk, forteller Haug.For godt isemltet kokesjokoladen fra Coop, lå det en flue.

Ett av flere tilfeller– Jeg synes det rett og slett er heslig. Man hører jo stadig om folk som finner all slags ting i maten, både insekter og gjenstander. Da kan man jo spørre seg om hvordan produksjonslokalene ser ut. Om jeg finner en hel flue i sjokoladen, hva annet får man i seg uten at man oppdager det? spør Haug.For hadde det vært Haug selv som brukte sjokoladen, er det slett ikke sikkert hun hadde oppdaget insektet.

Ønsker svar– Jeg baker mye og da knekker jeg bare kokesjokoladen opp mens den fremdeles er i papiret, åpner opp enden på papiret og heller ut sjokoladebitene. Jeg baker også mye til andre og jeg hadde skjemtes ihjel om noen hadde funnet en flue i noe jeg hadde bakt, sier Haug, som har tatt kontakt med Coop for å få svar på hva som kan ha skjedd.– Jeg har ikke hørt noe ennå, men jeg synes det er viktig at vi som forbrukere får en forklaring på hvordan slikt kan skje. Når folk stadig finner ting i maten, er det tydelig at rutinene må forbedres, sier Haug, som kjøpte sjokoladen på Prix i Gakori for et par uker siden.

Altaposten lyktes ikke å få en kommentar fra Coops pressekontakter i timene før saken først ble publisert, men mandag ettermiddag sendte kommunikasjonsdirektør Kristin Paus en beklagelse der hun også oppfordret kunden til å sende inn varen.