En ung mann er allerede tiltalt for å ha slettet bevis etter ulykken som krevde Christoffer Klevens liv. Politiet informerte mannen om at hans GoPro-kamera ville inngå som en del av etterforskningen, men mannen skal da ha slettet opptakene.

Han er også tiltalt for å ha gitt falsk forklaring til politiet.

– Jeg kan ikke gå inn på hans forklaring, men han har en forklaring på at han har slettet opptakene, sier påtaleansvarlig Are B. Meedby.

Flere forelegg

Det var fredag 2. mai at mannen forklarte at han «sto plassert et stykke unna der skredet gikk, og at han ikke så noen andre personer i området».

Senere på dagen avga han en ny forklaring for politiet, hvor han sa at han hadde stått på flata der skredet flatet ut og at han hadde sett den omkomne kjøre scooter oppe i bakken der skredet gikk, og at det var to andre personer som befant seg ved siden av ham.

Mannen må svare også for ulovlig kjøring.

Påtaleansvarlig Meedby opplyser til Altaposten at flere i scooterfølget får forelegg for ulovlig kjøring i forbindelse med den tragiske ulykken.

Ikke sikkert han utløste selv

Politiet har tidligere konkludert med at 21-åringen selv utløste skredet som tok hans liv.

– Jeg kan ikke stå inne for at han selv utløste skredet, selv om det er ting som tyder på det, sier Meedby, som betegner kjøringen i forkant av ulykken som krevde 21 årige Christoffers liv, som «høyst kritikkverdig».

– Man ser jo resultatet av dette. Slikt bør man ikke gjøre av hensyn til både seg selv og andre, sier Meedby.