Årets TV-aksjon er inne i sluttspurten og tusenvis av bøssebærere landet rundt banker på dører akkurat nå. To av de frivillige er Margrethe Sara og Lene Wallem Bøe, som i ettermiddag skranglet med bøsse og banket på dører i Bukta.

– Skolen anbefalte oss å gå, for å spre det glade budskapet og hjelpe til, fortalte jentene underveis på roden i ettermiddag.

Pengene fra TV-aksjonen går til Kirkens Nødhjelps vannprosjekt i åtte land. Disse landene er Sudan, Sør-Sudan, Etiopia, Somalia, Tanzania, Afghanistan, Pakistan og Haiti.. Pengene skal gi en million mennesker varig tilgang til rent vann.

– Det er opptil 100.000 bøssebærere som har registrert seg, sier kommunikasjonsansvarlig Kaja Haldorsen i TV-aksjonen til NTB få minutter før bøssebærere landet rundt startet innsamlingen klokken 16 søndag.

– Folk er veldig hyggelige og givergleden er stor. Vi har fått inn mye penger og delt ut mange lapper med info om hvordan man gir penger ved å ringe, sier Margrethe og Lene til Altaposten.

– Hva synes dere om formålet?

–  Det er veldig godt! Det er mange som trenger vann, og det er trist at barn må gå langt, ofte bare for å finne skittent vann. Å sørge for rent vann til de som ikke har det, er et veldig fint formål, sier Margrethe og Lene.