Etter den planlagte gang- og sykkelveien i Salkobekken ble utelatt fra statsbudsjettet har ikke reaksjonene latt vente på seg. Den sterkt trafikkerte strekningen i Øvre Alta sto øverst på handlingsprogrammet til Statens vegvesen, og ordfører Laila Davidsen kunne ikke forstå hvorfor midlene var blitt utelatt.

Nå krever gruppeleder Monica Nielsen (Ap) at Davidsen redegjør for den politiske jobben som er blitt gjort for Salkobekken både før og etter at forslaget til statsbudsjett ble presentert.

– Vi forventet byggestart i 2015 og en utsettelse er uakseptabelt, påpeker Nielsen, som forlanger at Davidsen kommer med redegjørelsen under kommunestyremøtet mandag.

– Vi har vært enig i det politiske miljøet i Alta, samt i Statens vegvesen og fylkeskommunen om at Salkobekken skulle prioriteres i 2015, og det er nå viktig å få avklart hva man skal gjøre videre i denne saken.

Eventuell omprioritering

Hun mener det nå er Davidsens oppgave å få regjeringa til å rette opp feilen.

– Hvis det ikke er mulig, så må vi i alle fall gå i dialog med Statens vegvesen slik at vi får en omprioritering av prosjekter som igangsettes i 2015. Denne gang- og sykkelveien kan ikke utsettes, slår Nielsen fast.

Ap betegner RV 93 som den mest trafikkerte veistrekningen i Finnmark, og det har vært et tema i flere år å få på plass «resten» av gang- og sykkelveien i Øvre Alta.

– Men dere klarte heller ikke å få prosjektet realisert da Arbeiderpartiet og SV styrte i Alta og vi hadde en rødgrønn regjering?

– Det er våre fylkespolitikere som har gjort en jobb for å få Salkobekken inn på handlingsprogrammet til Statens vegvesen, svarer Nielsen og legger til:

– Jeg er virkelig bekymret hvis ikke denne saken får sin løsning.