I kjølvannet av debatten rundt høringsuttalelsen fra Politidirektoratet og Økokrim, som har avgitt en høringsuttalelse som foreslår en maksstraff på to års fengsel for ulovlig kjøring, valgte Pål Riise fra Kirkenes å skrive et innlegg til justisminister Anders Anundsen på Facebook.

Riise viser til en artikkel i VG hvor justisministeren selv har innrømmet ulovlig kjøring.

Forslaget fra Politidirektoratet har møtt kraftig motbør blant politikere i Finnmark, men støttes av påtalesjefen i Vest-Finnmark.

– Jeg så saken for et par dager siden, og tenkte at dette forslaget var så absurd at dette måtte jeg gjøre noe med. Innlegget er en oppfordring om å bremse litt. Her er det snakk om å kriminalisere en hel gruppe, også de som driver næring, sier Pål Riise til Altaposten.

Han har flere ganger kontaktet politikere med humoristiske innlegg.

– Det er skrevet med humor, men har en alvorlig undertone. Jeg så jo at dette eksploderte, og folk deler det på Facebook, og det er jo gøy. Kanskje han tvinges til å svare på det. Men politikere er vel ikke akkurat beryktet for å svare vanlige folk, sier Riise.

– Hvordan fant du ut at Anundsen selv hadde brutt denne loven?

– Jeg googlet han for å finne skrivemåte på navnet, og da havnet denne VG-artikkelen helt øverst. Den er fra insettelsen i 2013, sier Riise.

Her er hele innlegget som Pål Riise la ut på Anders Anundsens vegg på Facebook:

Hei Anders. Pål her.

Aller først: E det greit at æ bare kaller dæ Anders?

Hvis du nu skal være helt ærlig Anders? Syns ikke du åsså at det e på tide at dæm slakker litt nu?

Nu skal altså de her hertingan i økokrimdirektoratet (ellerkadetnuhete) altså putte folk 2 år i kasjotten vesst dæm e uheldig å kjøre pittelitt uttfør løypa med snescootern? TO ÅR ??!!?? Har du hørt på fan? Du som nu e politiker for folk flest Anders, du skjønner sikkert at det her kommer det til å bli det reine kaos utav?

For det første: Kæm trur du e interessert i å fullføre soninga si ilamme en hel helsikas haug med bakfulle finnmarkinga i skjettne scooterdressa som e impregnert i totaktsolje og oser av gammel bållukt, og sure sokka som ikke har vært vaska siden middelaldern? Dåkker må jo tenke på de andre innsatte. Dåkker har jo et ansvar åsså overfor dæm…. Med så mye slags forskjellige allergia som finnes i dag, så risikere du jo pikadè å få Amnesty på nakken Anders….

Og rus e jo allerede e problem i norske fengsler har æ skjønt... E dåkker i det hele tatt klar over korr mye alkohol en ekte finnmarking e istand tell å få plass tell i en sånn scooterdress?

Med lomman full av små plastflasker med Tyrkisk Pepper, Salmiakki, og Minthu kjøpt billig i Finland i god FrP ånd, tipper æ det kommer tell å bli det reine anarki i norske fengsler over natta nærmest….

Åsså må det jo være likt for alle Anders. Det e vel hele tanken med et slags demokrati? Og det vil jo si at alle som kjører uttaførr veien med biln sin, åsså må ryke rett inn? Og da kan nu den scooterdressen pikade bli god å ha skal æ si dæ. For man risikere nok å stå lenge i soningskø da. Æ tipper fengslan allerede vil være smekkefull av utenlandske trailersjåføra, og ”søringa” allerede fra årets første snefall. Altså MYE tidligere enn nån vurdere å starte scootersesongen... Spørsmålet e jo om ikke til og med politikera som tydelig e kommen helt ut av "kurs" åsså burde hentes tell soning da? E du ikke enig? Hæ? Ka?

Nei Anders. Æ stoler på at du tar tak i det her, og ordner opp. Du har jo tross alt sjøl vært ”uheldig” med din egen scooterkjøring en gang, og sånn sett e du jo i samme ”slede” som oss….

Med det her forslaget kan æ jo faktisk stjele mæ en snescooter, kjøre mæ en tur på fjellet og jakte kongeørn med pinneraketta, før æ stampe bort scootern til en heler og kjøpe mæ seksuelle tjenesta for ”overskuddet”……. Æ vil etter alle solemerker fortsatt være ute i ”frihet” igjen i god tid før scooterfolket…?? Og SÅNN kan vi nu vel ikke ha det Anders ???? HÆ? KA?

Med hilsen Pål Riise, Kirkenes