Administrerende direktør Torbjørn Aas i Finnmarkssykehuset refses.

– Får ikke svar

Øystein Pedersen i Talvik Arbeiderlag har fått nok etter to måneder med å forsøke å få svar på hva helse-sjefen har tenkt å gjøre med byggene Finnmarkssykehuset disponerer når Jansnes legges ned.

– Vi har forsøkt å få svar fra Finnmarkssykehuset. Den første mailen sendte jeg til Aas i starten av september, men han gir ikke lyd fra seg. Vi har forsøkt å ringe flerfoldige ganger siden i sommer, men får ikke svar, sier Pedersen.

Aldri vært borti slik oppførsel

Han sier han selv sitter i flere styrer, men har aldri vært borti en administrerende direktør som oppfører seg slik som Aas.

– Direktøren bør ta omdømmet på alvor. Slik arroganse har jeg ikke opplevd tidligere. Han kunne svart oss, eller delegert det til noen andre dersom han ikke har anledning. Vi ønsker bare å komme i kontakt med dem og ha en dialog, sier Pedersen.

Vil selge boliger til ungdom

Han sier det er press på boligmarkedet i Talvik, og ønsker en dialog rundt hvorvidt boenhetene Finnmarkssykehuset eier kanskje kan selges til ungdom.

– Vi ønsker et samarbeid, vi skal ikke kreve, men vil bare spørre. Etter mange, mange år i Talvik synes vi at Finnmarkssykehuset kan avslutte på en verdig måte. Det vi ønsker å vite om, er hva som skjer når de låser døra. Vi ønsker ikke at et så stort område skal stå og forfalle, sier Pedersen, som ikke synes det hadde vært for mye å forlange at Finnmarkssykehuset hadde spandert en kopp kaffe på bygdefolket.

– De kunne hatt et folkemøte, tross alt har vi som bor her gjort en jobb for Finnmarkssykehuset gjennom mange år. De skylder oss i alle fall og svare oss på hva de skal gjøre med området, sier Pedersen.

– Riktig at jeg ikke har svart

Torbjørn Aas bekrefter at han ikke har svart på henvendelsene.

– Det er riktig at jeg ikke har svart Talvik arbeiderlag. Dette skyldes ikke arroganse, men rett og slett en glipp jeg ikke kan laste andre enn meg selv for. Jeg er lei meg for dette, og vil gjerne unnskylde overfor arbeiderlaget. Det positive med denne påminnelsen via Altaposten, er at jeg nå har hatt en hyggelig og konstruktiv samtale med arbeiderlagets Øystein Pedersen. Vi har oppdatert hverandre, og jeg har fått gode og konkrete innspill jeg tar med meg videre, sier Aas.

– Hva skal byggene i Talvik benyttes til?

– Finnmarkssykehusets bygningsmasse i Talvik blir lagt ut for salg. Som en del av denne prosessen vil Alta kommune først få mulighet til å si om de er interessert i å kjøpe bygningene. Dette er i tråd med praksis for samhandling som gjelder for helseforetakene. Denne tilsier at vertskommuner skal tilbys kjøp, før bygninger som avvikles legges ut på det åpne markedet, svarer Aas.

Pedersen er glad for at Aas tok kontakt med ham i etterkant av Altapostens henvendelse.

– Vi fikk pratet rundt spørsmålene vi har. Han tok blant annet innspillene om folkemøte, og sa han skulle følge dette opp, sier Øystein Pedersen, som mente Aas virket å være imøtekommende.

– Vi fikk i alle fall fremsatt vårt syn. Samtidig tror jeg neppe han hadde tatt kontakt dersom ikke media hadde ringt han, sier lederen i arbeiderlaget.