I går og i dag har Hammerfest brann- og redningstjeneste vært i Alta for å avholde kurs og demonstrere hvordan LNG oppfører seg og hvordan man kan slukke brannen dersom uhellet skulle være ute.

Brannsjef i Alta, Knut Suhr, setter stor pris på at hans mannskap får tilegnet seg nye kunnskaper og er full av lovord om samarbeidet med kollegene i gassbyen.

– Vi har fått veldig god veiledning både før og under øvelsen, slår Suhr fast.

Ny kunnskap

Under LNG-øvelsen i Alta onsdag (se undersak) var også representanter for hele IUA (Interkommunale utvalg mot akutt forurensning) Vestfinnmark tilstede.

– Vi kunne minimalt om gass fra før av. LNG er ikke så farlig i utgangspunktet, men dersom man får lekkasje på en bil, må vi vite hvordan vi skal håndtere dette, bemerker Suhr, som er vant til å samarbeide på tvers av kommunegrenser.

Helsa først

Og Hammerfest brannvesen kommer gjerne til Alta for å spre kunnskap.

– Hammerfest og Alta har et veldig godt samarbeid, og jeg tror vi kan være et forbilde for mange andre. Vi deler informasjon, vi deler det vi er flinke på og vi deler problemer. Som de to største brannvesenene i Finnmark, tar vi begge ansvar for de mindre kommunene som er rundt, melder brannsjef i Hammerfest, Arne Myrseth.

Og selv om Alta og Hammerfest er gode til å både konkurrere og diskutere, mener han at regionen ikke er tjent med dette.

– Når det gjelder menneskeliv og helse, har vi ikke lov å krangle. Vi har rett og slett ikke lov å være uenig, sier Myrseth.