Nominasjonskomiteen vil snart legge fram sitt endelige listeforslag til kommunelista etter at arbeiderlagene har kommet med sine innspill. Den vil ventelig ha Monica Nielsen og Bernt Berg som ordfører- og varaordførerkandidat.

Samtidig jobbes det nå på spreng med et alternativt listeforslag fram mot nominasjonsmøtet 13. november. En av mulighetene er at Olav Gunnar Ballo kjøres fram som ordførerkandidat.

Sitter rolig

Leder i Alta Ap, Bernt Berg, har tidligere lagt inn sin posisjon som leder i Alta Ap i potten for å sikre støtte til nominasjonskomiteens toppteam. I dag avviser ikke Berg at han blir sittende om det kommer en ny ordførerkandidat.

– Jeg avventer nominasjonen. Det viktigste er at Alta Ap får et godt team som kan skape tillit hos velgerne.

– Betyr det at kabinettspørsmålet var forhastet?

– Jeg aksepterer fullt ut medlemsdemokratiet og nominasjonsprosessen. Så får vi se om prosessen svekker den tillit jeg må ha hos medlemmene.

Tøff prosess

Overfor Altaposten vil ikke Olav Gunnar Ballo ikke uttale seg om sin eget kandidatur. Han er imidlertid klar på at medlemsmøtet i går var et steg i riktig retning for Alta Ap.

– Når Bente Haug forsøker å gjøre nominasjonen til en kjønnskamp, er jeg helt uenig. Det handler om å bygge et sterkt team, og det er fint at det er ulike oppfatninger om hvem som kan gjøre en best mulig jobb. På samme måte vil det også på kommunenivå handle om å bygge det beste teamet, et team velgerne kan ha mer tillit til enn de som i dag styrer.

Leder i nominasjonskomiteen i Alta, Bente Haug, tror at skillelinjene på gårsdagens medlemsmøte vil være der når kommunenominasjonen avgjøres.

– Det er ingen hemmelighet at en gruppe med Tage Olsen, Lars Hapalahti, Sigmund Karlsen og Bjørn Einar Lyng jobber med et listeforslag som vil bli satt opp mot nominasjonskomiteens. Alt tyder på at det blir kampvotering, sier Haug.