Han startet sin karriere i næringslivet med to tomme hender og en plankehaug på midten av 1980-tallet. I dag er Johansen stor på eiendom, samtidig som han driver godt innen biloppretting og er en av fylkets mest profilerte entreprenør .

– Kona sier at jeg er blitt lat. Det er ikke samme drivet i meg som det har vært, men jeg er fortsatt stolt over det jeg bidrar med til lokalsamfunnet av aktivitet og arbeidsplasser. Jeg skal selvsagt bidra til fellesskapet som alle andre, og skal klare også nye 100.000 i eiendomsskatt, er beskjeden fra Bjørn-Arild.

– Økning kommer

Han har fått med seg debatten om skatterabatten som Statkraft ble innvilget for Alta Kraftverk da eiendomsskatten ble utvidet og lagt om i 2009. I løpet av de fem årene som er gått siden har Alta kommune gått glipp av 15,5 millioner kroner i form av rabatten Statkraft ble innvilget.

– Da politikerne satte skattesatsen til 5,5 promille for verker og bruk, var det ikke for å skjerme Statkraft, men dempe skattebyrden på lokalt næringsliv. Jeg sa det den gangen, og jeg sier det nå; straks politikerne mangler penger vil satsen skrus opp til maksimalsatsen syv promille, sier Bjørn Arild og legger til:

– Jeg har gitt opp Altas politikere. De er kun opptatt av egne posisjoner, og det var noe helt annet den gang Lars Bakken, Odd Arne Rasmussen og gamlegutta styrte. De var Alta-patrioter og stod på for Altas interesser i alle sammenhenger og arenaer. I dag har Hammerfest politikere i en helt annen divisjon enn Alta. De lykkes, mens våre politikere ikke får noe til.

En av de største

Han innrømmer at omleggingen av eiendomsskatten i 2009 var et hardt slag. Selv om han har tjent gode penger både på eiendom, bygg og oppretting, slår han fast at det har vært hardt arbeid som ligger bak. I dag er det fortsatt tøffe dager, men både han selv og aktiviteten i bedriftene forteller at turtallet er senket betydelig.

– Med dagens formuebeskatning er det nesten ikke rom for å kunne gire ned. På toppen kom eiendomsskatten, i hovedsak fra eiendomsselskapet, med over en halv million i 2009. Det er penger som jeg ikke kunne laste over på leietakerne, men som blir tatt rett fra bunnlinja, påpeker Johansen.

– Er du og næringslivet behandlet urettferdig?

– Urettferdig? Jeg har rygg til å tåle eiendomsskatten, men hva med andre i næringslivet hvor den kommer på toppen av utgiftene og marginene er små? Både du og leserne av Altaposten har sikkert sett at jeg har sluttet å kjefte og syte, og det gjør jeg ikke nå heller. Mitt budskap er at jeg skal bidra i lokalsamfunnet, ikke minst der jeg har utbyggingsoprosjekter, men regner med at kommunen stiller samme krav til alle.

– Tolker jeg deg rett når du ikke vil kjempe mot økt eiendomsskatt?

– Jeg har resignert. Politikerne i Alta klarer ikke å drifte kommunen i nærheten av en effektiv måte, og da er eneste løsning å legge nye byrder på næringslivet og befolkningen.