En beboer i Ishavsveien har sendt brev til Alta kommune der han klager over naboens vedfyring og avfallsbrenning.

– Naboens søppelbrenning og brenning av rå ved i vedovnen, fører til kraftig røyklukt i vårt hus. Røyken dras inn gjennom ventilasjonsanlegget på huset, skriver beboeren.

Får ikke gehørMannen og hans familie flyttet inn i huset i høsten 2012 og like etterpå merket de røyklukt i huset.

– Det luktet så kraftig at jeg med det samme trodde det var noe i vårt hus som hadde fatnet. Men etter kort tid la jeg merke til at lukten kom fra naboen. Dette problemet har fortsatt og på det verste plages vi fire-fem dager i uka. Det er faktisk slik at man legger seg med røyklukt i huset og man våkner om morgenen med at det stinker røyk på soverommet, heter det i brevet.

Mannen skriver videre at de har tatt problemet opp med naboen gjentatte ganger, uten at det har blitt tatt hensyn til.

– Det kan virke som om han rett og slett driter i det, han tar ikke hensyn til at barna våre ligger og sover i røyklukt fra hans pipe, skriver beboeren, som likevel mener hendelsen på 17. mai i år tok kaka.

Frykter at de skal bli syke– Vi går ut på verandaen i andre etasje for å se på toget. Når vi kommer ut blir vi møtt av en sterk stank av brent plast og søppel, denne stanken er såpass kraftig at vi er rask med å komme oss inn igjen får å unngå for mye røyklukt i klærne. Det er også såpass med lukt inni huset at jeg må slå ventilasjonen på 1 for å begrense inntaket av giftige gasser og røyklukt. Vi drar deretter til mine foreldre på middag. Når vi kommer hjem fem-seks timer senere, ryker det fortsatt fra naboens pipe og det stinker brent plast og søppel, skriver mannen, som nå ber om hjelp fra kommunen.

– I den siste tiden har jeg våknet nesten hver morgen i 4-tiden av kraftig røyklukt i huset. Jeg blir da nødt til å stå opp for å se til barna og for å skru ventilasjonsanlegget ett hakk ned, eller for å koble denne ut en periode slik at vi ikke drar inn altfor for mye røyklukt i huset. Jeg er redd for at dette vil gjøre oss syke, og jeg er mest redd for barna som ligger og sover i denne osen om kvelden og natta. Dette er garantert ikke sunt. Jeg håper dere har mulighet til å  gjøre noe med dette problemet før noen av oss i verste fall blir alvorlig syke, avslutter mannen.