Det spesielle ved vinter, kulde, stillhet og uberørt natur er hva Kautokeino mener skal med i den regionale utviklingsplanen for framtidas Finnmark. Med seg har de tradisjonskunnskap om blant annet kortreist mat.

Det er Kautokeino kommunes mål å bli best i fylket på tradisjonskunnskap knyttet til urfolks matkultur og verdiskapning. Politikerne i Kautokeino skal denne uka drøfte den fremtidige regionale utviklingen i Finnmark og har egne innspill til hva kommunen kan bidra med.

Stillheten, urørt natur, kulde og nordlys er blant de tin som nevnes i kommunens tillegg til regional utviklingsplan. Kautokeino ønsker å bli bedre på å utvikle reiselivet, gjennom først å satse på en mest mulig robust reindriftsnæring, hvor fokus er satt på nomadisk reindrift, reinkjøtt, samisk mattradisjoner, språket og levesettet.

Kautokeino mener kommunen kan by på den salgsvaren som naturen er, med reindrift som den eneste gjenværende nomadiske kultur i Europa og med kortreist kvalitetsmat med ferskvannsfisk, sjømat og reinkjøtt.

Kommunen mener dette er hva man bør bidra med som et tillegg til den planen som nå drøftes i kommunene i Finnmark.