Det er funnet fire små kattunger i skogkanten i Kaiskuru i Alta. De tre uker gamle kattungene er satt ut i skogen, uten en sjanse til å klare seg. To av kattungene var allerede døde da naboer oppdaget dem. En er nå i god form. Mens den fjerde kattungen, som ble funnet natt til lørdag, nå kjemper for livet.

– Den klarer ikke å ta til seg føde og ikke å åpne øynene, sier Nina Thomassen i Dyrebeskyttelsen i Alta.

Hun strever med å få i den vesle, svarte kattungen væske. Men det ser dårlig ut. To av søsknene er allerede døde. Storebror «Kevin», som ble funnet to døgn før, har kommet seg godt. Katten får verken åpnet øynene eller klarer å ta til seg morsmelkerstatning. Om sider får Kongsvik tak i veterinæren, og får time hos denne. Kanskje får de til å berge livet til den medtatte lille krabaten. Kanskje ikke. Men slik det så ut lørdag formiddag, har han gitt opp.

Funnet i skråning

Det var Kai Elde og familien som fant kattungene, og fortalte det til avisa Nordlys. Han ringte Dyrebeskyttelsen, som nå tar hånd om dem.

– Natt til lørdag våknet datteren i huset. Da fant de to kattunger til, en død og en knapt i live, forteller Aina Kongsvik, også i Dyrebeskyttelsen.

Den andre kattungen, derimot, har allerede kommet seg godt etter et par dager med godt stell. Vesle Kevin spiser og drikker, og har funnet sin adoptivmor, hunden Ava.

– Han er sprek og nysgjerrig, og veldig glad i hunden Ava. Hunden slikker den, og passer på at den er varm, forteller Kongsvik.

Dumpet

– Kattungene har vært godt passet på i starten av livet. De er tamme, og godt fødd. Disse kattungene har vært satt ut i skogen for å dø. De er dumpet, det er ingen tvil, sier Kongsvik.

Hun vil gjerne ha tips til om noen har sett noen kaste noe i grøfta, eller lignende, vil de gjerne ha tips.

– Vi kan ikke skjønne at noen kan gjøre noe sånn. Det er helt grusomt. Kattungene ville aldri ha klart seg ute nå, det er altfor kaldt, sier hun.

Kongsvik sier det er sjelden de opplever at kattunger blir satt ut for å dø.

– Jeg kan ikke skjønne at noen kan gjøre noe sånt mot noe så uskyldig som små kattunger, sier Nina Thomassen.