Fiskerne skal nå få solar. Drivstofftanken i Bergsfjord kan fylles opp.

Sjøfartdirektoratet har gitt Boreal en midlertidig tillatelse til å sende tankbilen med farlig gods med fergene Haarek og Hasfjord.

Tidligere denne uka forklarte rederiansvarlig i Boreal Transport Nord at en helt ny forskrift innført 15. september gjorde det ulovlig å ta med tankbilen på ferga til Bergsfjord.

Dermed var solartanken hos C. Bucks Eftf. skåle tom og fiskerne kom seg ikke på feltet. Reaksjonene lot ikke vente på seg og Boreal forsøkte å få Sjøfartsdirektoratet til å dispensere fra den nye forskriften.

– Vi har fått beskjed om at våre ferger MF Haarek og MF Hasfjord inntil videre kan føre farlig last. Dette gjelder inntil Sjøfartsdirektoratet har tatt endelig stilling til mottatte søknad om dispensasjon fra det nye regelverket, sier Roger Brandser i Boreal Transport Nord AS til Altaposten.

Roar Posti som driver Matkroken og drivstofftanken i Bergsfjord sier det er gledelig at man får på plass en midlertidig løsning.- Dette er bra for oss, så blir det spennende å se om de klarer å holde en viss regularitet på trafikken, for sist uke hadde de trøbbel med baklemmen på ferga og måtte bruke en kran for å få den lukket. Forrige gang vi skulle ha drivstoff utover var det tekniske problemer og nå i uka fikk tankbilen ikke være med på grunn av den nye bestemmelsen om farlig last, så det blir spennende å se hva som blir den endelige beskjeden fra Sjøfartsdirektoratet, sier Posti.

Han mener myndighetene legger opp til en politikk for avfolking av distriktene og henviser til de nye gassfergene som er bestilt og skal i trafikk fra 2016, da det trolig også må bygges nye fergeleier.- Vi må nok starte en stille protest og brenne varder her ute, så vi bli lagt merke til for den driften som har vært på fergene så langt, den er titt og ofte preget av kanselleringer og feil på utstyret, sier en lettere oppgitt Roar Posti i Bergsfjord.