– Det var vi som mistet den fisken. Vi vet at det helt sikkert er oss politiet har i kikkerten som den eneste aktuelle aktøren igjen, sier administrerende direktør Morten Vike i Grieg Seafood ASA.

Det er ikke ulikt det Vike også sa for et drøyt år siden.

– La det være nevnt først som sist; vi mistenker ingen andre enn oss selv i denne saken, understreket han den gangen.

Fokus på rutinerI går kom det frem at rømmingen i Øksfjord i forrige uke kan ha vært på opp mot 37.000 laks i fem-seks-kilosklassen. Den saken er avklart i forhold til hvem som er synderen.

Siden våren 2013 har politiet lett etter hvem som mistet opp mot 15.000 laks i Altafjorden. Ingen av oppdretterne har direkte innrømmet å ha mistet fisk, selv om Grieg Seafood har gått langt i å antyde at de var synderen.

– Internkontrollen vår har ikke klart å vise at vi mistet fisk. Likevel skjønner vi at fisken kommer fra oss. For oss er det viktig at politiet finner ut hvordan det kunne skje, slik at vi kan iverksette tiltak for å hindre at det skjer igjen, påpeker Vike.

Nylig opplyste politiet til Altaposten at de ikke hadde fått noen innrømmelser i saken.

Vil gjenvinne tillitEtter rømmingen i Øksfjord gjør Fiskeridirektoratet undersøkelser for å finne ut hvordan tusenvis av slakteklar laks kunne rømme.

– For å si det slik så er det altfor tidlig å si om undersøkelsene vil lede til en anmeldelse, påpeker seniorrådgiver Sigurd Richardsen.

I Grieg er de veldig oppsatt på å rette opp inntrykket i samfunnet etter flere rømminger.

– Vi som selskap tar ansvaret for det som har skjedd. Vi skyver ikke ansatte foran oss nå. Det er ingen indikasjoner som tyder på at ansatte har utvist uforstandighet, hevder Vike.