Alta kommune har ved flere anledninger fått både skriftlige og muntlige innspill fra beboere langs riksvei 883 om at de ikke føler det riktig at Nyvollveien er deres adresse. Alta kommune har nå startet prosessen med å få satt flere veinavn på strekningen fra Leirbotnvann til Nyvoll.

Foreslår nye navn– Med bakgrunn i innspill foreslår Alta kommune nye navn på de ulike strekningene slik: Kvibyveien fra Leirbotnvann til fergeleie over til Årøya, Skillefjordveien fra fergeleie Årøya forbi Skillefjordneset, Storekorsnesveien videre fram til Storekorsnes og Nyvollveien fra Storekorsnes til Nyvoll, heter det i et brev fra Alta kommune.

Alta kommune har sendt brev til de tre bygdelagene som ligger langs den strekningen det gjelder, Kviby og Leirbotn bygdelag, Storekorsnes bygdelag og Nyvoll bygdelag.

– Bygdelagene må sende skriftlig svar om de syns forslagene er av en slik art at de er bekvemme med forslaget til nytt veinavn for deres område.  Det er også viktig at de gir innspill på eventuelt andre navn som er mer naturlig for dem. Det har imidlertid vært en lang og god dialog med disse over flere år, slik at jeg tror de foreslåtte navn vil bli akseptert av beboerne langs nåværende Nyvollveien, skriver kulturleder Tor Helge Reinsnes Moen i brevet.

Ønsker andre skiltKommunen har fått tilbakemelding fra Storekorsnes bygdelag, som sier at saken er diskuterte flere ganger i bygdelaget.– Denne saken har i flere år vært diskutert i bygda og på bygdelagsmøter, og det har alltid vært enighet om navneendringen. Saken som sådan behøver derfor ingen ny behandling i bygdelaget, skriver bygdelaget, som likevel ikke er helt enige med kommunen.– Kvibyveien bør gå fra fra Leirbotnvann til vegbom i Småvika. Skillefjordveien fra vegbom i Småvika til vegbom på yttersiden av Havnebakken (Jorvarbukta, nordsiden av Skillefjord) Storekorsnesveien fra vegbom Havnebakken til Storfjelltunellen og Nyvollveien fra Storfjelltunellen til veis ende på Nyvoll. Videre bør det endres navn på Korsnesveien, FV 25, fra kryss FV 883 til moloen. Vegnavnet bør endres til Korsnesbuktveien da dette er det korrekte navnet, skriver bygdelaget, som har ett ønske til:– Det bør benyttes en større skilttype enn de vanlige veinavnskiltene.