Det er åpnet for garnfiske i Altafjorden etter rømt oppdrettslaks. Torsdag går Grieg Seafood ut med en pressemelding. De varsler at de gir kroner 500 per fanget laks.

– Med bakgrunn i denne pressemelding, samt rømming av laks fra vårt anlegg i Øksfjord sist uke utbetaler Grieg Seafood Finnmark kr 500 pr oppdrettslaks som blir framvist fra og med 18.09.2014, opplyser selskapet i en pressemelding.

De påpeker at alt fiske må utføres i henhold til Fylkesmannens retningslinjer og til enhver tid gjeldende regelverk. Garnfiskere må forholde seg til forskrifter, registrere seg og bli godkjent av Fylkesmannen før fiske starter.

– Det er opprettet mottaksstasjoner på Kræken i Øksfjord (Griegs landsbase) og ved, Kjeldsbergveien 8 (Skaialuft) i Alta. Disse mottaksstasjonene vil være merket. Mottakene vil være åpent alle dager fra kl. 15.00 - 20.00 frem til 30.09.2014, opplyser Grieg Seafood.

Fiskerne må kunne framvise fangst ved mottaksstasjonene for veiing, uttak av skjellprøver samt hodekutting samtidig som nødvendig registrering av personalia i forbindelse med utbetaling.

– Grieg Seafood Finnmark ønsker at så mange som mulig deltar i fisket, leder selskapet, melder selskapet.