Hammerfest-ordfører, nestleder i Finnmark Ap og inntil i dag leder av nominasjonskomitéen i Finnmark Ap hadde ingen sentral rolle da styret i Hammerfest gikk ut med kritikk mot Finnmark Ap og en av de forventede toppkandidatene på den kommende Ap-lista. Altaposten har i et oppslag på nett og i papiravis vist til at Alf E. Jakobsen i pressemeldingen var oppgitt som forfatter av styreuttalelsen.

Ikke aktiv

Overfor Altaposten viser Jakobsen til at hans PC kun ble brukt til å skrive inn papirkladden for deretter å språkvaske det som skulle ut for språk- og skrivefeil.

– Det er nok ingen stor sensasjon at min PC-brukes for å skrive inn papirkladder for pressemeldinger som skal ut.  Dette tror jeg de fleste ordførere i ulike partier kan skrive under på, påpeker den populære Hammerfest-ordføreren.

– Det er ikke unaturlig at en bruker ordførermaskinen når en ikke har PC tilgjengelig som i dette tilfellet på partikontoret. Det er heller ikke unaturlig at jeg skriver inn det de vil dersom det er ønskelig.  Etter møtet var jeg på kontoret, og når partilederen ønsker hjelp på denne måten til å skrive ut pressemeldingen, så får han det.  Da dette er min maskin kommer jeg selvfølgelig fram som bruker, er forklaringen til Alf E. Jakobsen på at han var oppgitt som forfatter av uttalelsen i pressemeldingen.

Var tilstede

Han bekrefter overfor Altaposten at han var tilstede på styremøtet i Hammerfest Arbeiderparti sammen med en god del av de andre som tiltrer styret uten stemmerett.

– Da møtet var over var det kommet inn en god del innspill og rettinger og det satt igjen tre personer for å få inn innspill i det som var kommet fra styremedlemmene.  Dette var partileder John Wahl, sekretær Tom Mortensen og Håvard Hargaut Jensen som også er MU-leder.  Jeg forlot møtet da de kom i gang med arbeidet da jeg ikke ønsket å delta i dette sammenfatningsarbeidet, klargjør den profilerte Ap-politikeren og legger til:

– Det er ikke mer hokus pokus enn dette.  Ellers har jeg ingen kommentarer til skriveriene i denne saken.

Ingen sammenheng

I pressemeldingen fra Hammerfest Ap blir fylkesvaraordfører Bente Haug refset kraftig for sin kritikk mot hovedutvalgsleder Grethe Ernø Johansen og hennes handteringen av saken  med kompenserende midler på grunn av at bedrifter i Finnmark nå ut med arbeidsgiveravgift. Også Finnmark Ap fikk kritikk for å ha tatt arbeidsoppgaver fra Ernø Johansen på grunn av hennes handtering.

Etter at Altaposten hadde lagt ut saken om at Alf E. Jakobsen var oppgitt som forfatter av uttalelsen som kritiserte blant annet fylkesvaraordføreren, sprakk nyheten om at Alf E. Jakobsen gikk av som leder i nominasjonskomitéen. Altaposten fikk tips om at dette kom til å skje allerede tirsdag, og det underbygger at avgangen ikke har noen direkte sammenheng med pressmeldingen fra Hammerfest Ap.

– Det er ingen sammenheng mellom de to sakene. Jeg ønsker å fratre fra nominasjonskomitéen for å unngå spekulasjoner om en dobbeltrolle i kraft av å være ordfører i Hammerfest.