Det hele handler om høringen til endring av loven om motorferdsel i utmark, ofte benevnt som scooterloven. I gårsdagens fylkesutvalgsmøte ble Alta kommunes høringssvar reist som forslag fra Høyre. Frp-representant Claus Jørstad, som satte fram forslaget i kommunestyret i Alta, hevder han på forhånd hadde varslet Høyre om at han ville sette fram forslaget også i fylkestutvalget, og regnet med Høyres støtte.

– Før jeg rakk å reise forslaget ble det satt fram av Høyres gruppeleder Raymond Robertsen. Jeg innrømmer at jeg ble overrasket, sier Jørstad til Altpaosten.

Stjal klærne

Frp-politikeren understreker at han er glad for både Høyre og de andre partienes støtte, og at Finnmark kan tale med én stemme i høringen for å få en lov som er tilpasset snøscooterfylket Finnmark.

– Det er punkter i lovforslaget vi i Frp mener er viktig ikke blir en del av den endelige loven. Lovforslaget bør justeres på vesentlige punkter. I høringen fra Alta kommune og fylkesutvalget er det meste av de endringene vi ønsker kommet med, og jeg regner med at våre folk i regjeringen vil lytte nøye til Finnmark, ikke minst hva vi i Frp i nord har av innspill, sier Jørstad.

– Dette er jo en av frontsakene til Frp, og er Høyre ute og stjeler klærne mens dere bader?

– Det gir et godt bilde på det som skjedde i fylkesutvalget, men samtidig er det litt fornøyelig at Høyre åpenbart føler at de må ta våre klær.

Kommunikasjonsproblemer

Gruppelederen for Høyre i fylkesutvalget, Raymond Robertsen, avviser at han har ikledd seg Frp sine scooterklær.

– Vi stjeler ikke saker fra Frp. I denne saken hadde jeg kontakt med Alta-ordfører Laila Davidsen og fikk oversendt en møteprotokoll med de punktene kommunestyret i Alta hadde vedtatt. Det la jeg fram for vår gruppe, som kunne støtte de fleste, og da la jeg det fram som forslag. Jeg var ikke klar over at Claus satt på det samme forslaget og skulle fremme det, sier Robertsen.

Han tar det hele på kappen for kommunikasjonsproblemer,  men konstaterer at Høyre og Frp er på linje i saken og kan påvirke regjeringen sammen.

Ingen reiselivsløyper

Frp og Claus Jørstad er imidlertid overrasket over at punktet i høringen fra Alta kommune som tar til ordet for å kunne opprette egne reiselivsløyper ikke var med i forslaget til Høyre, og heller ikke i vedtaket.

– For oss er dette et viktig punkt og burde vært en del av fylkesutvalgets vedtak. Hvorfor det ble utelatt har jeg ikke fått noen forklaring på, klargjør Jørstad.