«Finnmark Arbeiderpartis nominasjonskomite avgir sitt første forslag til fylkestingsliste for perioden 2015 – 2019 den 20.09.14.Nominasjonskomiteen har fram til 16.09 vært ledet av Finnmark Aps nestleder Alf E. Jakobsen.

Han har fra denne datoen trådt ut av nominasjonskomiteen. Leif Astor Bakken fra Sør-Varanger Ap har fra 16.09 overtatt ledelsen av arbeidet i komiteen med Stine Akselsen fra Lebesby Ap som nestleder.»

Det skriver Finnmark Ap i en pressemelding.

– Satt med dobbeltrolle

Ny leder i nominasjonskomiteen i Finnmark Ap, Leif Astor Bakken, sier han fikk en henvendelse om han kunne overta vervet, da leder Alf E. Jakobsen følte han satt i en uheldig dobbeltrolle.

– Jeg fikk oppdraget med å overta. Det blir både interessant og tungt å ta på seg dette vervet. Det er klart det er en utfordrende situasjon, men oppgaven må gjøres, sier Bakken til Altaposten.

Har tre dager på seg

Innen 20. september skal det sendes ut en foreløpig liste.

– Hvordan er det å komme inn tre dager før fristen?

– Jeg kjenner det kiler i magen. Om det er på en god eller dårlig måte, vet jeg ikke. Og det er ikke hvem som helst jeg overtar etter, men en person med lang erfaring. Samtidig har jeg stor respekt for at han ønsket å tre ut, da han mener han sitter i en uheldig dobbeltrolle, sier Bakken.