Innehaveren av C.Bucks Eftf, Roar Posti, som forsyner fiskeflåten med diesel, fortviler over at tankbilen ikke fikk være med ferga, angivelig fordi ferga ikke lenger har nødvendige godkjenninger.

– Dette er 2014

Kanebog Transport, som kjører drivstoff til Bergsfjord, forsøkte mandag å bestille plass på ferga, men fikk beskjed om at ferga Haarek som er satt inn i dette sambandet ikke har nødvendig godkjenning for å føre drivstoff. De fikk derfor ikke bestilt plass.

– Tirsdagene er de eneste dagene det er mulig å komme seg ut til Bergsfjord og tilbake på samme dag, men det gikk uansett ikke, sier Geir Markussen, turplanlegger for Kanebog Transport i Harstad.

– Beskjeden jeg fikk var at de ikke har godkjenning for å ta farlig gods. De hadde søkt om dispensasjon, men ennå ikke fått det. Vi er i 2014, men det er fortsatt mye trasig rundt omkring som har med fergetransport å gjøre. Dette er ikke brukbart, sier Markussen.

Fiskerne taper penger

– Vi har etter hvert lært oss til å leve med at det kan være innstillinger i fergetrafikken, men når solartanken hos oss er tom, da blir båtene liggende ved kai. Vi har ikke drivstoff å tilby, og det er med på å sparke vekk beina under et samfunn som allerede opplever fraflytting. Dette er en håpløs situasjon, og jeg mener Boreal ikke fyller det samfunnsansvaret de har når det er åpenbart at de ikke har papirene i orden på ferga, sier en kjempefrustrert Roar Posti.

Han understreker at fiskerne taper penger når de ikke kan gå på feltet og sikre seg fangst.

Ikke brukbart

– Jeg har forsøkt å komme i kontakt med sentrale beslutningstakere i Boreal, men dem får jeg ikke tak i. Jeg mener Boreal svikter sitt samfunnsansvar når de ikke har dette på stell. Etter min mening må det enten leies inn en alternativ ferge eller fikses et kommunikasjonstilbud som er brukbart. Her ute er det nå mange fiskere og annet næringsliv som taper store penger på at Boreal ikke kan frakte nødvendig drivstoff ut til Bergsfjord. Jeg har snakket med fergemannskapet og de sier det muligens kan bli en løsning neste uke, men de kunne ikke love noe, sier Posti som er innehaver av Matkroken som heter C. Bucks Eftf.

Roger Brandser i rederiet Boreal Transport Nord AS har ikke svart på vår henvendelse om denne saken.