Selv i disse digitale tider, hender det at redaksjonen i Altaposten også får ordentlige papirbrev. Denne gangen kom brevet i en flaske. 7. september plukket Kjell Kristensen flaska opp ved hytta i Melsvika. På papiret inni flaska står det:

«Til deg som finner denne flaskeposten!

Jeg er en jente på 10 år, snart 11. Jeg heter Lea og fisker i Nedre Stengelsen i Altaelva. Jeg har lyst på en å leke med, så hvis du også har lyst på en å leke med, så kom til Nedre Stengelsen i Altaelva.

Hjertelig hilsen Lea.

31. mai»

Siden skriften er nokså utvannet, gikk det ikke an å tyde årstall og all teksten. Vi lette først etter en Lea fra Stengelsen, som kanskje var 10 år i 2002. Vel – den Lea finnes ikke.

Men Rune her i redaksjonen har jo ei datter som heter Lea. Kanskje han vet hvem flere i Alta som heter det?

Så viser det seg altså at flaskeposten er sendt av datteren hans, Lea Østlyngen. Hun var i Nedre Stengelsen i Altaelva 31. mai i år, og fisket med sin far. Selv om Lea fikk en fin sjøørret på denne turen, var nok ventetiden litt lang på den populære fiskeplassen. Lea ønsket noen å leke med, og sendte en flaskepost nedover elva i ei Solo-flaske.

– Jeg husker det godt, hun satt i campingvogna og lagde denne flaskeposten. Men hvor er den funnet, spør pappa Rune.

Nå vet jeg ikke om Lea fortsatt ønsker lekekamerater, men antar at med endt laksefiske og starten på et nytt skoleår, har 11-åringen nå fått noen å leke med.