I dagens kommunestyremøte ble en høringsuttalelse fra Alta kommune til den nye motorferdselloven behandlet, som blant annet omhandler kommunenes selvbestemmelsesrett i forhold til etablering av løyper og dispensasjoner.

Det ble vedtatt at Alta kommune støtter kravet om at kommunene skal gi bestemmelser om bruk av scooterløyper., og  tillegg ble enstemmig vedtatt å lage et nytt punkt i forslaget hvor årsavgiften på snøscootere tilbakeføres til kommunene hvor kjøretøyets eier er registrert. Disse pengene ønsker Alta kommune skal kunne brukes til løypelegging, vedlikehold og skilting.

Departementet har blant annet skrevet i sitt lovforslag at man skal stille tekniske krav til snøscootere, for å unngå risikoadferd, som kjøring utenfor løyper og bakkeklatring. Men dette forslaget, som også innebærer et generelt påbud om kjørebok, kunne ikke kommunestyret i Alta stille seg bak.

–  Alta kommune mener det ikke er hensiktsmessig å stille tekniske krav og vi ønsker heller ikke praksis med kjørebok, konkretiserte Claus Jørstad (Frp).

Punktet ble vedtatt mot syv stemmer.

Geir Ove Bakken (Ap) mener også det er viktig at man hegner om dagens ordning.

– Vi må slå ring om de ordningene vi har her oppe og vi ønsker ikke å gå gjennom løypenettet på nytt. De virkelig utfordringene som vi har her oppe, er det som skjer på barmark hvor vi har betydelige utfordringer, bemerket Bakken.