Statssekretær Jon Georg Dale forklarte til Altaposten i går at regjeringen opplevde at det ikke er noen tvil om at Finnmark har prioritert Polarbase.

– Vi har basert oss på presentasjonen på møtet, den skriftlige oppsummeringen hvor Polarbase er nummer én, samt det Finnmark fylkeskommune har sendt oss i ettertid, nemlig den samme foilen som ble lagt frem. Utover dette er det ikke sendt noe skriftlig inn til departementet, sa statssekretær Dale i går

Han fastholdt at departementet i sum «opplever at det ikke er noen tvil om at Polarbase var prioritert fra Finnmark».

I dagens Finnmark Dagblad, går hans sjef, Ketil Solvik-Olsen ut med samme oppfatning. Han har i motsetning til flere andre som var på møtet, også notert seg Polarbase i sine notater.

- Det hadde vært veldig interessant om det fantes lydopptak fra dette møtet. For mine notater skal supplere utover hva foilene viser, og jeg har notert Polarbase i mine notater, sier samferdselsministeren.

Samferdselssjef i Finnmark, Per Bjørn Holm-Varsi bekreftet i går overfor Altaposten at Grethe Ernø Johansen har møtt Solvik-Olsen i Tana og i Pasvik. Overfor FD vil ministeren verken bekrefte eller avkrefte om Ernø Johansen dro inn Polarbase under møtet i Kirkenes.

Han peker videre på at Kommunaldepartementet også har notert seg Polarbase som et konkret ønske.