– Det er tragisk at en bedrift som Oleif Simensen Transport får et reelt tap på 1,2 millioner kroner og at regjeringen ikke har klart å finne fram til noen målrettede tiltak som kompenserer for dette, hevder eks-statsråd og leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum.

Han fikk haik med eieren av transportbedriften Oleif Simensen Transport da han kom til Finnmark i dag. På vei inn mot Alta benyttet Senterparti-lederen muligheten til å bli oppdatert på hvordan transportbedriftene i Alta og Finnmark opplever bortfallet av fritaket for differensiert arbeidsgiveravgift. Leder av Norges Lastebileiers Forbund avdeling Alta, Oleif Simensen, kunne fortelle at endringene som nå kommer vil merkes på bunnlinjene hos alle transportbedriftene.

– Vi er ikke fornøyd med de kompenserende tiltakene som er lovet fra regjeringen. Det er noe den enkelte bedrift i liten grad vil merke, slo Simensen fast. Hans egen bedrift med 20 ansatte vil måtte ut med 1,2 millioner kroner årlig i arbeidsgiveravgift, en kostnad de ikke har hatt tidligere.

For passiv

Senterparti-leder Slagsvold Vedum var langt hardere i sin vurdering, og betegnet regjeringen som direkte passiv i forhold til bedriftene i distriktene som nå rammes beinhardt av at de må ut med arbeidsgiveravgift.

– Det er tragisk at en bedrift som Oleif Simensen Transport får et reelt tap på 1,2 millioner kroner, og at regjeringen ikke har klart å finne fram til noen målrettede tiltak som kompenserer for dette. Når regjeringen sier at de skal kompensere for tapet krone for krone ved å gi ekstrabevilgninger til samferdselsprosjekt, vil det ikke få utslag på bunnlinja hos Simensen eller andre, påpeker Slagsvod Vedum som lanserer et gradert kutt i drivstoffavgiften for å komme transportbedriftene i Finnmark direkte til nytte.

Kommer tilbake

Altaposten vil i papirutgaven mandag omtale både reaksjoner fra lastebilnæringen og Senterparti-lederens forslag. Vi stiller også spørsmål om prioriteringen av at Alta ikke har fått med noen kompensasjonstiltak på lista til fylkesråd Grete Ernø Johansen og NHO Finnmark.