Hotelldirektør Linda Heltne hos Thon hotel Alta er noe forbeholden rundt planene om konferansesalen, men letter likevel litt på sløret.

– Thon Hotels har en byggesøknad inne hos kommunen. Foreløpig er alt bare på planleggingsstadiet og jeg synes det er vanskelig å kunne gi mer informasjon før alle tillatelser og interne prosesser er ferdigstilte, sier hotelldirektøren.

Hun legger ikke skjul på at hotellet tidligere hadde de samme planene, uten å sette i gang utbygging. Med utviklingen som har vært i Alta, slår Heltne fast at det er naturlig at Thon på nytt ser på mulighetene for bygging.

– Jeg skal med glede informere Altapostens lesere ytterligere og mer detaljert den dagen det eventuelt blir gitt klarsignal til utbygging av vårt konferanseområde, sier Heltne.

Det er på taket på Amfi, ved siden av Thon-hotellet, at konferansesalen som Thon søker tillatelse for skal bygges. Salen blir i overkant av 120 kvm stor. Det er tegnet inn plass for 144 stoler.

Store arrangementer

Linda Heltne slår fast at begge Thon-hotellene i Alta har hatt mye aktivitet i sommer. Hun sier sommersesongen og omsetningen ligger omtrent som budsjettert og planlagt.

– Vi ser en god utvikling i turoperasjon i forhold til fjoråret og ellers relativt stabile tall i forhold til fjoråret, er den nøkterne beskrivelsen hotelldirektøren gir.

–  Vi ser positivt på utviklingen framover. De store arrangementene som NTW, Arctic Race, Finnmarksløpet, Offroad Finnmark og ikke minst alle store idretts- og kulturarrangementer som jevnlig pågår i byen vår skaper helårig aktivitet, sier Heltne.

Reneste hotell i kjeden

I fjor stakk Thon hotell Alta av med prisen for det reneste hotellet innenfor sitt konsept (City-hotellene til Thon). Thon har ikke egne ansatte på frokost eller renhold.

–  Vi har outsourcet frokost og renhold til henholdsvis Peppes Pizza og ISS og er fornøyde med det. Peppes har egne frokostansvarlige og de følger kjedens retningslinjer. Det samme gjelder for ISS innenfor renhold, sier hotelldirektøren.

Thon Hotel Vica har bare satt ut vaktmestertjenesten. Denen tjenesten kjøper Thon hos Amfi Alta for begge hotellene.

Frykter ikke nybygget

Kari Flesvik, som er direktør for Rica i Alta, sier hun ikke finner det underlig at Thon nå planlegger konferansesal.

– Siden Best Western hotell i Bossekop nå legger ned, vil Thon naturligvis forsøke å få tilført mer trafikk, sier Flesvik som hilser utviklingen i reiselivsnæringa i Alta velkommen.

– Jeg håper Thons planer betyr tilførsel av økt ny trafikk til hotellene i byen, sier Flesvik, som rapporterer om en sterk sommersesong med turistreisende.

– Juni var litt svakere enn i fjor, men det kan forklares med alle landsmøtene som ble arrangert i 2013. Det er økning til og med for bussturister i juli og august, så jeg er tilfreds med utviklingen, sier Flesvik.

28. oktober blir Rica Scandic, og Flesvik slår fast at det blir en del endringer, men ingen nedskjæringer som følge av eierskiftet.