Etter 40 års drift er det slutt for hotelleventyret i Bossekop. – Veldig trist, synes servitør og altmuligkvinne ved Nordlys, Anette Eriksen.Den opprinnelige komagfjordingen har jobbet ett år ved hotellet, og hun understreker særlig det hjemmevarme preget, som har gjort hotellet til en institusjon i byen.– Mange har kommet hit hver dag for å spise middag, og de er veldig lei seg for at vi legger ned og spør: Hvor skal vi nå gå og spise?– En av stamgjestene sa det så sterkt at han syntes det var som en minnestund å komme hit nå og spise frokost. Så trist synes han det var.

Rause porsjonerHotellet, som i sin tid ble startet av Asbjørn og Henny Nyvoll, er kjent for sine rause, hjemmelagde middagsporsjoner og sitt hjemmekoselige preg. Nettopp det at hotellet bare har 40 rom, var det som til slutt felte drifta. – Jeg har spurt de store kjedene om de kunne være interessert i et samarbeid, men vi er for små, medgir daglig leder Tor Arne Pettersen.

OverkapasitetPettersen har forsøkt å få hjulene til å gå rundt, men konkurransen med de store kjedene i byen ble til sist for sterk.– Det er klart at utbyggingen til Rica, samt Thon sin etablering, har medvirket, sier Pettersen, som forteller at romkapasiteten har fordoblet seg i Nordlysbyen de fire siste årene, mens turistene ikke har fulgt etter i like stor stil.– Det er overkapasitet, slår han fast.

Sammensveiset gjengFor Pettersen har det viktigste i nedleggingsprossesen vært å sikre at de ansatte har klart å skaffe seg jobb. Av de opp mot 20 ansatte – fordelt på fast ansatte, sommervikarer og ekstrahjelper, er det nå bare fem ansatte som står uten arbeid. Sjefen sjøl og sønnen Eirik Pettersen inkludert. Anette Eriksen er også en av dem som ikke har funnet seg jobb.– Det kom litt brått på at vi skulle legge ned, men jeg tror jeg skal gå mer på skole. Ta opp noen fag, og deretter begi meg inn på noe innenfor helse, sier hun.Hun er glad de fleste har fått seg jobb, men synes det blir trist å forlate gode kolleger. – Vi er en utrolig sammensveiset gjeng og har et fantastisk miljø her. Vi fleiper og flirer dagen lang, sier Eriksen.

Positiv til HeroSom de fleste Altaposten-lesere nok har fått med seg, skal Nordlys hotell leies ut til Hero som driver asylmottak. Til tross for heftige protester fra naboene, tror Pettersen det vil gå helt fint.– Folk har visst ikke fått med seg at vi har hatt asylmottak i Bossekop i flere år. Så rolig har det gått for seg at folk ikke engang har visst at det er her, slår Pettersen fast.

– Litt ironisk?– Ja, meget, humrer den avtroppende hotellsjefen.

Vemodig AsbjørnAsbjørn Nyoll og kona Henny hadde styrt Nordlys hotell i 35 år da de solgte det til Pettersen for fem år siden. At det som nå skjer med hotellet er vemodig for pensjonistene, er det liten tvil om. – Det er klart. Men det er slikt som skjer, sier Asbjørn nøkternt.

SISTE FROKOSTSERVERING: Anette Eriksen synes det er vemodig å ha sin siste arbeidsdag ved hotellet i Bossekop. (Foto: Hanne Larsen) Foto: Hanne Larsen