Hovedutvalget for oppvekst og kultur vedtok mandag å sende forslag om utvidelse av Tverrelvdalen barnehage videre til budsjettbehandlingen.– Dette har vært en sak vi i SV har kjempet for, og nå har vi fått det nødvendige flertallet gjennom et samarbeid med Venstre og Arbeiderpartiet, samt uavhengige Arnt Ivar Pedersen, forteller Tommy Berg, leder i Alta SV.

18 fødteBerg er glad for at SV har sikret seg flertall i saken, som de anser som svært viktig for Østre-Alta. – Dette er noe vi gjør for å komme foreldre og barn i dette området i møte. Det er svært mange barn på venteliste, som Altaposten omtalte tidligere i sommer, og neste år blir det enda flere. Da er det kun ett barn som slutter i barnehagen for å begynne på skolen, mens det i 2013 ble født 18 barn i området Tverrelvdalen/Saga, hevder Berg.

Trine Noodt (V) er leder i hovedutvalget for oppvekst og kultur. Hun sier det det er viktig å få bygget flere plasser i Østre-Alta, og mener at man løser deler av problemet ved å bygge én avdeling ekstra i Tverrelvdalen.– Gjennom arbeidet med skolestrukturen ser vi at det er behov for to til fire avdelinger i Østre-Alta, påpeker Venstre-lederen, som ser det som opplagt at det blir en utvidelse i Dalen. – Ja, dette blir det noe av, mener hun bestemt.Noodt synes det er gledelig å kunne komme dalingene i møte uten at det hele blir en ørkesløs vandring i uvisse.– Det er artig med saker der man finner snarlige politiske løsninger, sier hun.

– Veldig positivtEn av dem som deler gleden er Mia Louise Opgård. Hun har en datter på tre år som går i barnehagen, og en gutt på tre måneder som hun håper skal få plass fra neste år.– Dette ser vi veldig positivt på. Hvis dette får gjennomslag vil det se mye lysere ut med tanke på å få plass til yngstemann til neste år, sier tobarnsmora.Hun synes det er veldig flott om ungene kan få gå i samme barnehage.– Det vil bety mye med tanke på å få venner i nærmiljøet, samt at det vil lette hverdagen for oss foreldre, sier Opgård. Også Siv Anita Samuelsen, pedagogisk leder i Tverrelvdalen barnehage, reagerer positivt på utviklingen i saken.– Blir det utvidelse? Her? Det er jo fantastisk. Det trenger vi. Det står så mange på venteliste, og at disse ungene får gå i barnehagen i nærmiljøet er jo kjempeviktig, mener Samuelsen, som også mener det vil styrke bygda gjennom flere arbeidsplasser.

Leie samfunnshuset?Arnt Ivar Pedersen har, etter det Altaposten erfarer kommet med forslag om å ta i bruk samfunnshuset i Dalen fra neste høst av, i påvente av at nytt bygg står klart.– Det synes jeg er en veldig god idé, sier Mia Louise Opgård.Flertallet bestående av SV, AP, Venstre og Pedersen har 18 stemmer i kommunestyret, mot de andre partienes 17 stemmer. Knappest mulig, med andre ord. Det skal likevel holde, siden politisk kutyme tilsier at partiene ikke tillater noen å bryte ut når slaget skal avgjøres.– Det vil overraske meg om ikke dette flertallet skulle holde hele veien frem til kommunestyret, sier Tommy Berg.Tommy Bergs drøm er en helt ny barnehage ved skolen med fem avdelinger.

– Fem avdelinger, er ikke det litt mye?

– Det er ikke urealistisk, mener Berg.Rådmann Bjørn-Atle Hansen har tidligere pekt på at det er barnehageplasser nok i Alta. Til Altaposten sier han at man i dag har et omstillingsbehov på 50 millioner i Alta kommune, og at dette vil øke hvis man skal bygge ut flere barnehager.– Foreløpig forholder jeg meg til det kommunestyret har bestemt, som er å bygge ut i Kaiskuru og Aronnes, sier Hansen.