Lørdag formiddag ble en mann i 40-årene slått ned mens han luftet hunden sin på Elvebakken.  Hendelsen startet da mannen irettesatte hunden sin på en måte som en mann som kjørte forbi i bil likte dårlig. Etter en verbal krangel endte det med at hundeeieren måtte til behandling av kutt i leppa. Mannen som skal ha slått ham ned, ble etterlyst og meldte seg senere samme dag.

Ikke formelt avhørtEtterforskningleder Svein Erling Mikalsen kan foreløpig ikke si så mye mer om hendelsen, ettersom mannen foreløpig ikke er formelt avhørt.– Mannen er ikke bosatt i Alta, så han vil bli avhørt på sitt hjemsted. Men det jeg kan si foreløpig er at de har ulik oppfatning av selve hendelsesforløpet, sier Mikalsen.

Ser alvorlig på hendelsenHundeeieren har forklart til politiet at han har en hund med litt vanskelig atferd, og at irettesettelsen var i tråd med det han hadde lært på et dressurkurs. Mikalsen vil ikke si om mistenkte mener irettesettelsen var mer brutal enn det fornærmede har forklart til politiet.– Han har avgitt en foreløpig forklaring, men politiet kan ikke gå ut med mer informasjon før mannen er formelt avhørt, sier etterforskningslederen, som legger til at de ser alvorlig på hendelsen.