– Sønnen min hadde time til MR-røntgen klokken 14 og vi ankom sykehuset rundt klokken 13.40. Da fikk vi beskjed om at røntgenmaskina var ute av drift og at vi bare måtte vende nesen hjemover mot Alta igjen, forteller mannen, som ønsker å være anonym.

Etterlyser varslingMannens sønn er voksen, men på grunn av en nylig gjennomgått operasjon, var han avhengig av skyss over Sennalandet. – Det var fortærende å komme dit, for så å bare få beskjed om at vi måtte snu. Nå var det heldigvis fint vær og vi er ved forholdsvis god helse. Men hva om det hadde vært en eldre person? Det er ikke riktig å utsette noen for en fire timer lang bomtur, mener mannen, som etterlyser bedre rutiner fra Finnmarkssykehuset.– Vi fikk beskjed om at røntgenmaskina hadde sluttet å fungere omtrent 45 minutter før vi kom. Hvorfor kunne ikke vi fått beskjed om det med en gang? Da kunne vi snudd på Skaidi og spart oss for halvannen time kjøring, sier mannen.

Vil ikke tilbake– Det stemmer at røntgenmaskina brøt sammen rundt klokken 13 i går. Når slike ting skjer, forsøker vi å varsle de som vi vet er på vei til sykehuset. Vi sender ikke SMS grunnet sensitiv informasjon, men vi forsøker alltid å ringe pasienten. Noen ganger skjer det at vi ikke får tak i pasienten, kanskje på grunn av dårlig dekning der pasienten befinner seg, sier kommunikasjonssjef ved Finnmarkssykehuset, Ivar Greiner.– Det var ingen som prøve å ringe sønnen min. Vi hadde dekning hele veien og hørte ingenting før vi ankom sykehuset, hevder altamannen, som sier sønnen ikke kommer til å returnere til Hammerfest for ny MR-time.– Det finnes jo noe som heter fritt sykehusvalg, så neste gang blir det UNN, slår mannen fast.