Jentene fra henholdsvis Igeldas og Karasjok synes det er en stort å starte på UiT Norges arktiske universitet. I dag begynte de på studieretningen for medieproduksjon.

– Vi var praktikanter i NRK Sapmi i Karasjok i fjor. Det var da vi begynte å interessere oss for media. Vi fikk litt innsikt i hva det var, og fikk interesse for faget, forteller Linn Margrethe.

– Media er spennende, artig. Jeg foretrekker å være bak kamera, i stedet for å være journalist. Det er tryggere å være bak kamera. Lettere å skape bilder, sier Linn Kristin.

Søkte seg til Alta

– Vi har funnet et hus vi skal leie i lag, og det passet jo bra at vi kan bo sammen. Så kan vi samarbeide faglig også, sier Linn Margrethe.

– Men huset vi skal bo i leies ikke ut før 1. september, så vi skal bo i en campingvogn til da, ler Linn Kristin.

Linn og Linn er to av de 774 heltidsstudentene som begynte på campus Alta i dag.

– Hvordan er den første dagen?

– Veldig skummel. Vi har ikke møtt noen kjente. Vi har møtt klassen, men ikke snakket med noen ennå. Det var helt nytt. Vi var 10 eller 11, men det skulle være 16, sier Linn Kristin.

Linn Margrethe startet fra Igeldas i morges og har kjørt 15 mil.

– Jeg har sittet i bilen og vært nervøs. Jeg tenkte på om jeg ville finne riktig klasserom, ville jeg finne klassen og ville jeg trives blant de andre studentene, sier Linn Margrethe.

Henter vogna

Hun drar hjem til Igeldas igjen straks studiet har startet. Og Linn Kristin drar hjem til Karasjok. De er nemlig litt på vent på grunn av bosituasjonen. Derfor får de ikke med seg de første fadderaktivitetene.

– Jeg har ikke noen kjente her heller, som jeg kan bo hos. Så jeg må nesten dra litt hjem i helga, sier Linn Kristin.

De skal hente campingvogna i helga.

– På mandag kommer jeg med campingvogna på slep. For første gang, så det skal bli gøy, sier Linn Kristin.

De er veldig klare for studentlivet i Alta. Begge har kjæreste, men de blir igjen hjemme.

– Det blir nok litt kjøring frem og tilbake i helgene, humrer jentene.