Hvert eneste år de siste ti årene har skobutikken hadde minst 10 prosent driftsmargin, og de fleste årene langt over det også.

De ti siste årene summert gir et samlet driftsresultat på 11,1 millioner kroner.

Eier Bjørn Ole Hamre i det Kirkenes-baserte morselskapet  Bjørn Ole Hamre AS, er svært ordknapp når han skal forklare suksessen.

– Gode, dyktige folk. Mer enn det får du ikke fra meg, sier Hamre.

De ti siste årene har han overført vel 7,5 millioner kroner fra overskuddene i skobutikken i Alta inn i morselskapet i Kirkenes.

Hamre eier også skobutikker i Kirkenes og Tromsø.

Mens handelsnæringa i Alta generelt har det tøft for tiden, klarer tydeligvis enkeltbutikker som Euro Sko å drive med gode marginer. Butikken har eksistert siden 1995, og vurdert ut fra verdien i selskapet vil den nok eksistere i mange år til.

– Når man i butikkbransjen har en fortjeneste på 10 prosent hvert eneste år, så er det ekstremt bra. For å klare det må man ha et godt navn i markedet og tillit blant kundene. Men det har også med drifta av butikken å gjøre. Man må ha god varestyring og god bruttofortjeneste. I så måte kan man kan godt kalle Euro Sko i Amfi Alta for et mønsterbruk, sier senterleder Frode Wilhelmsen.