Ingen fikk anbudet på matlevering til sykestua og eldre i Kautokeino da anbudet ble vurdert av administrasjonen i Kautokeino. Det står derfor stadig vekk Fjordland på menyen til de eldre ved sykestua og aldersinstitusjonen i kommunen, samt de som får mat levert av hjemmetjenesten.

For å sikre at de eldre får tradisjonsmat, etter den standard som var krevd i anbudsutlysningen, der det skulle være både fjellfisk, røykakjøtt, kjøtt og buljong, gompos og blodpølse, blir kjøkkenet ved Kautokeino sykestue nå bygget om. Da kommunen bygde sykestua ble det ikke lagt opp til et komplett institusjonskjøkken. Derfor kan ikke mat tilberedes fra grunnen, men det kan bearbeides halvfabrikata etter såkalt sous vide-metode. Det vil si at man har vakuumpakket mat som kokes i posene. Dette er noe mange er kjent med fra blant andre Alfred Larsens bidos-leveranser. Fra tidlig i vår har maten til institusjonen blitt tilberedt av ferdigmiddager i pakke fra «Fjordland».

Når kjøkkenet bygges om blir det lagt opp til at kommunen ansetter egen kokk som sørger for maten til beboerne på sykestua og aldersinstitusjonen.

– Det er utrolig rart at det ikke ble bygd kjøkken da bygget ble reist, sier ordfører Klemet Erland Hætta.