Entreprenør Arne Kristensen og hans menn startet jobben med utbedringen av Bolloveien tidlig i sommer, etter at de vant anbudet fra kommunen.

– Anbudet var opprinnelig på 3,8 millioner pluss moms. Men etter å ha skrapet det til beinet og gått gjennom postene med kommunen, landet vi etter hvert på 2,5 millioner. Men da kommer selvsagt momsen i tillegg og det hadde kommunen tydeligvis ikke tatt høyde for. De trodde det var 2,5 millioner inkludert moms og dermed er det ikke nok penger til å gjøre alt vi skulle gjort. Men vi regner aldri et anbud uten moms, det er kommunen klar over, forteller Kristensen i Kåre Kristensen AS.

Taper på jobbenDe skulle egentlig holdt på en stund til, men i dag avslutter Kristensen på Bolloveien.

– Det er ikke én eneste krone mer å hente. Det er faktisk ikke penger nok til å dekke mye av jobben vi allerede har gjort heller, så det vi har gjort i det siste, har vi rett og slett gjort for at vi ikke vil at alt skal bli stående på halv tolv etter oss. For vi vil gjerne gjøre jobben skikkelig, men vi kan ikke gjøre den på dugnad, sier entreprenøren.

Kristensen og hans menn har rettet opp, rensket veien og lagt ned de stikkrennene som er nødvendig.

– Men nå viser det seg at kommunen ikke har penger til stikkrennene heller, forteller entreprenøren, som derfor er i sin fulle rett til å grave stikkrennene opp igjen.

– Det er kanskje litt drastisk. Men vi har jo ikke fått dekket pengene, så vi kan jo sette lokk på dem og si at vi ikke åpner før vi får pengene, sier Kristensen.

Det siste er kanskje sagt mest på spøk, men situasjonen føles rimelig håpløs for entreprenøren.

Trenger 500.000 til– Det er frustrerende å ikke få gjort jobben skikkelig. Nå må vi bare ordne det til så godt vi kan, men vi får blant annet ikke lagt grus på veien, det siste toppdekket. Vi ønsker ikke at folk skal tro vi bare har stukket av uten å ha gjort arbeidet ordentlig, sier han, som anslår at rundt 500.000 kroner ekstra hadde vært nok til å gjøre jobben ferdig.

– Da hadde vi i alle fall fått toppdekket på. Når man en gang har satt i gang arbeidet med veien, hadde det vært det beste for alle om veien kunne ferdigstilles. Nå risikerer vi at veien blir kjørt sund igjen, dermed er både jobben og pengene bortkasta, sier Kristensen.

For grusen til toppdekket er hentet og ligger klar på lager.

– Så vi taper jo egentlig penger på det også, med mindre leverandøren kan ta den i retur, sier entreprenøren.

Må behandles politisk– Kommunestyret bevilget 2,5 millioner kroner til Bolloveien. Jeg vet ikke om det har skjedd en misforståelse, men vi har hele tiden vært tydelige på at disse 2,5 millionene skulle inkludere alt - også momsen, sier rådmann Bjørn-Atle Hansen.

Pengene er nå brukt opp og dermed er det stopp.

– Det er kommunestyret som styrer pengestrømmen, jeg har ikke fullmakt til å til å bevilge mer penger. Om det skal bevilges mer, er det en sak som må tas opp politisk.