Normalt på denne årstida oppdager folk den velkjente multebærbjørnen. Den eksisterer som kjent stort sett ikke, men nå når multesesongen er på hell, kan det  likevel vise seg at Bamse Brakar er nysgjerrig på både Arctic Race og hva som befinner seg på sauebeitene utenfor byen. Eller kanskje den hadde tenkt seg på fiske i Kløftan.

Mest sannsynlig elg

En observant bærplukker som var i liene overfor Eibymoan, har sendt oss dette bildet, umiskjennelig er det dyrebæsj, men er det fra bjørn?

Sist vinter kunne SNO opplyse at det var observert bjørn inne i området mellom Maze og Nordreisa, men Ken Gøran Uglebakken i SNO mener dette lite trolig er etterlatenskaper etter bjørn.

– Nå er vi mange her på kontoret som har sett på bildet du sendte oss og vi er temmelig sikre på at dette er sommerbæsj etter elg, det vil si, det er vi enige om at det må være, sier Uglebakken.

– Elgen får løs mage

Han forklarer at man ville kunne si med sikkerhet hva det var, hvis ruka ble delt i to.

– Nei, det gjorde vi ikke, sier bæreplukkeren, som tidligere har sett liknende og den gang fikk konstatert at det var fra bjørn.

– Fra SNO sin side så sier vi det litt forenklet at hvis bæsjen er helt homogen og uten bær eller gress, så er vi sikre på at dette er fra elg, sommerbæsj som har vært gjennom en drøvtyggermage, elgen får løs mage når den spiser plantekost, friske bær og sånt. Hvis det er bjørn, så ser man i bæsjen at den er mer oppdelt på en måte, med synlige bær og gressstrå som ikke er så mye fordøyd, sier Uglebakken.