Lei kranglinga - dro på vennskapstur til Hammerfest

Ble møtt med hjertevarme i oljebyen.

VARME OG GLEDE: Anod Ali (med hijab) og Sisa-vennene storkoste seg hos frivillighetssentralen i Hammerfest. Foto: Privat

nyheter

Sisa kultursenter har sett seg inderlig lei på kranglinga mellom Alta og Hammerfest og fant ut at dette ville iallefall ikke de være med på.

– Nei, nå fant vi ut at vi måtte gjøre noe for å styrke vennskapsbåndet til naboen vår, sier Geir Kåre Henriksen, Sisa-ansatt og opprinnelig hammerfesting.

MELLOM BARKEN OG VEDEN?: Geir Kåre Henriksen er fra Hammerfest, bor i Alta og elsker begge byene. Nå vil han bare ha fred. Foto: Magne Kveseth

Dermed bestemte han og de andre Sisa-vennene seg for å tromme sammen en gjeng flyktninger og altaværinger for å dra på vennskapstur.

Coop i Bossekop og Nornett ble spurt om å sponse deler av busskostnadene, noe de villig bidro med, og torsdag bar det avgårde.

JULESTEMNING: Det var ordentlig julestemning da Sisa ble møtt av frivillighetssentralen i Hammerfest sist uke. Foto: Privat

– Vi har veldig god kontakt med frivillighetssentralen i Hammerfest og det var dit vi tok turen først. Her ble vi møtte med deilig mat og trivelig samvær, samtidig som vi etterpå fikk oss en rundtur i byen med Knut Arne Iversen, reiselivssjef og tidligere håndballspiller i Tyskland og Alta, som guide.

– Jeg synes bare hele striden er trist

Hammerfest-beboer mener vi voksne er dårlige forbilder for barna.

 

Vi var blant annet ved gjenreisningsmuseet og det var mange flyktninger som syntes det var veldig interessant å se at faktisk hele Finnmark ble brent under krigen, men at vi i dag har bygget opp alt og har blitt et så bra samfunn. Det gir håp for de som kommer fra krigen, eksempelvis i Syria, mener Henriksen.

– Det  var en veldig positiv tur, og for meg var det jo ekstra artig å treffe gamle kjente i gatene. De fleste ler av denne kranglinga mellom byene. Når det kommer til folk flest tror jeg ikke det stikker så dypt, sier Henriksen.