Klokken 02.22 natt til søndag måtte politiet rykke ut til legevakta i Alta, hvor en mann i midten av tjueårene opptrådte utagerende.

– Personen framso som veldig agressiv, og hadde fysisk gått til angrep på lege, sier operasjonsleder Asgeir Aule ved politiet i Vest-Finnmark.

Vold mot politiet

Det framgår av politiets logg at mannen skal ha tatt tak rundt legen, hvorpå det har oppstått et basketak.

– På legevakta fikk vi kontroll på vedkomende, men under inntransporten satte han seg til motverge. Han begikk skadeverk mot tjenestebilen, framsatte dessuten trusler, og utøvde også fysisk vold mot politiet, blant annet med spark mot betjent, sier Aule. Han bekrefter at mannen var påvirket av alkohol eller narkotika, eller begge deler.

Vente på avhør

– Mannen er en kjenning av politiet, og sitter nå i arresten i påvente av avhør, bekrefter operasjonsleder. Politiet venter med avhør til personen er i stand til det, kan det tilføyes.

Til spørsmål om legepersonell ble påført fysisk skade i basketaket, sier Aule at det ikke vil komme anmeldelse fra legevaktas side. Dette betyr, etter det man forstår, ingen skader av betydning på lege eller annet personell på legevakta.

– Mannen oppsøkte selv legevakta, sier operasjonsleder.