Det er Felicia Bjørkli og Monica Karlsen ved Scandic Hotell Alta som sier dette. De har under streiken sittet på stoler utenfor hotellinngangen, som streikevakt.

– Det har vært mange kalde vakter, særlig den som går fra klokken 16 til 20, sier damene, som jobbet streikevakt 4 timer hver dag pluss 6 timer i helgene.

– Vi har bare vært her i 5 minutter, men det er godt å være tilbake, sier de to, som vi pratet med presis etter klokken 12 lørdag. Tidspunktet da streiken var over.

Felicia er kokkelærling og Monica jobber rom, og begge sier de har blitt behandlet godt av ledelsen.

Fikk boller

– Hun var ute morgen og kveld ute med kaffe og boller, til oss som satt vakt, sier Monica og Felicia, som her sikter til Kari Flesvik, direktør for Scandic Hotell Alta.

– Bare positivt å si om henne, sier Monica.

– Hadde ikke trodd hun ville stå opp og ta frokosten, men det har hun gjort, sier Felicia.

For mange ansatte?

– Jeg er veldig glad for at de ansatte er tilbake, sier direktør Kari Flesvik, som nå utover får en komplett stab på plass til tidspunkter i henhold til vaktlista. Hun sier det har gått over all forventing, å være så få på jobb.

– Vi ble vant til det, og fant mer effektive måter å jobbe på.

– Har dere funnet løsninger som kan gi konsekvenser for bemanningen?

– Nei, det kan jeg ikke si. Men det er klart; vi har sett arbeidsoppgaver som kan løses smartere og mer effektivt. Men at det får konsekvenser nå, det tviler jeg på. Vi går også mot sommersesong og forhåpentligvis fullt hus, og trenger dem vi har og enda flere, sier Flesvik.

Proffe på Thon

Linda Heltne er direktør for Thon Hotell Alta, og sier hun har savnet kollegene.

– Jeg ble veldig glad for nyheten. Det har vært ensomt, og mange lange vakter, sier hun.

– Er stemningen ok mellom ledelse og de ansatte?

– Ja. Vi har hatt jevnlige møter med de tillitsvalgte, og snakket sammen hele tiden. Også med streikevaktene, sier Heltne, som bekrefter at hun har opplevd arbeidstakersiden ved Thon Hotell Alta som profesjonell.

– Jeg angrer ingen ting, og det tror jeg ikke de gjør heller, sier hun.

FÅR SKRYT: Direktør Kari Flesvik ved Scandic Hotell Alta. Foto: Arkivfoto
DET HAR VÆRT ENSOMT: Direktør Linda Heltne ved Thon Hotell Alta er glad for å ha sine kolleger tilbake på jobb. Foto: Lill Vivian Hansen