Rådmann Bjørn Atle Hansen kan overfor Altaposten bekrefte at de natt til torsdag ble varslet av politiet om trusler lagt ut på den anonyme meldingsappen Jodel.

– Vi tar hendelsen på ytterste alvor og har hatt tett kontakt med politiet i saken, sier han.

Etter hva Altaposten har fått kjennskap til skal tuslelen være ansett som mindre reelle, det vil si mindre frykt for at den settes ut i livet.

– Slike trusler har blitt mer «vanlige», og vi føler de tiltakene som politiet anbefaler, sier rådmannen.

Rådmannen har ikke kjennskap til hvem som satte fram truslene.

Ingen av rektorene ved ungdomsskolene Altaposten har vært i kontakt med ønsker å kommentere saken, her blir vi henvist til politiet.

– Svært uheldig

Lensmann Øyvind Lorentzen forteller at politiet brukte store deler av gårsdagen på meldingen. Han sier at det ikke nødvendigvis er snakk om en trussel, men meldingen som ble lagt ut kan ha blitt oppfatt som skremmende.

– Til syvende og sist konkluderte vi med at det ikke lå noen alvor bak truslene. Det vil være for tidlig å kunne si noe om hvem som står bak meldingen, men her jobber politiet med tjenesteleverandøren, sier Lorentzen

Kan få uante konsekvenser

Lensmannen viser til at de ser svært alvorlig på hendelsen, selv om uttalelsen isolert sett kanskje ikke var ment som en trussel.

– Folk må tenke på hva dem faktisk legger ut. I slike situasjoner blir det satt i gang store operasjoner som kan få uante konsekvenser for vedkommende, avslutter han med.