I det politiske miljøet blir budskapet om Høyre-toppens bortgang møtt med sjokk. De fleste visste at han har vært kreftsyk, men han selv trodde inntil nylig at kreften var slått tilbake. Etter å ha fått beskjed om spredning, valgte Pettersen å søke fritak fra alle politiske verv, en søknad som ble behandlet og innvilget i formannskapet bare timer før dødsbudskapet kom. Ivar ble 65 år.

– Til tross for stor aldersforskjell ble jeg veldig godt kjent med han Ivar. Han ble en veldig god venn, og ikke minst en viktig mentor for en ung politiker, sier Høyres gruppeleder Marianne Haukland.

Hun forteller at hun var godt kjent med at han slet med sykdom, men var likevel ikke forberedt på at han skulle dø, og at døden kom langt raskere enn noen kunne forestille seg.

– Budskapet om at han var død kom som et sjokk på meg, sier Haukland.

Idrettsleder

De siste årene ble han i offentlighet kjent som politiker etter først å ha representert Høyre i den politiske ledelsen av Alta kommune fra 2011 til 2015. Under  valgkampen 2015 var Pettersen partiets ordførerkandidat, men valgte å slippe yngre krefter fram i ledende posisjoner da det ikke ble borgerlig flertall ved konstitueringen.

Mange vil huske Pettersen som mer enn lokalpolitiker. Han var en visjonær idrettsleder som leder av Alta IFs håndballgruppe på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Ivar Pettersen var en av arkitektene sammen med Per Normann da Alta IFs herrelag som pioner markerte seg i allnorsk handball ved «å spise kirsebær med de store».

God politiker

Ordfører Monica Nielsen sier at hun vil savne en svært god politisk kollega som alltid var løsningsorientert og samarbeidsvillig.

– Jeg vil personlig huske han som idrettsleder og en politiker som var opptatt av å skape den beste utviklingen for Alta. Som person var han lavmælt, men alltid reflektert og godt forberedt. I Alta ble mange kjent med Ivar som næringslivsleder og gjennom jobben hans som frisør. På det litt mer personlige ser jeg han for meg på mange turer med hunden på Sandfallet og som friluftslivsmenneske, sier Nielsen og legger til:

– I dag går tankene til familien som opplever et smertelig tap med hans bortgang. I ulike miljø i Alta deler vi nå sorgen.