Ilse Presteng som bor i Øksfjord fikk seg en kraftig overraskelse da hun i dag tidlig skulle på loftet og skifte en sikring som var gått.

– På gulvet i andre etasje lå det en død rev på gulvet. Jeg aner ikke når den har kommet seg inn, men jeg tipper det har skjedd i løpet av helga da jeg var på sykehuset. Jeg bruker å ha en kjellerdør litt på gløtt, så katta mi kommer seg inn og ut, forklarer Presteng.

Hiv den på søpla

Den 60 års gamle kvinnen som bor alene ringte viltnemnda i kommunen og spurte om hjelp til å fjerne reven, men der var det lite å hente.

– De ba meg om å hive den i søpla. Men reven kan jo ha en smittsom sykdom, for alt det jeg vet, siden den har dødd på loftet. Og siden jeg har katt vil jeg ikke ha noe smitte på katta. Dessuten synes jeg det er drøyt at de ber meg hive den på søpla. Tar søpla imot døde dyr, spør Presteng.

Ikke vår oppgave

Kay Martin Hansen i viltnemnda i Loppa kommune, bekrefter overfor Altaposten at de ikke tenker å hjelpe damen.

– Viltnemndas oppgave er ikke å gå inn i private hus og hente ut dyr som huseier har sluppet inn, sier han.

Hun sier den har kommet gjennom en dør i løpet av helga og hun vegrer seg for å fjerne den, blant annet på grunn av smittefare. Selv om det er utenfor viltnemdas oppgave, er det ikke mulig å dra dit og hente den, bare for å være litt hjelpsom?

– Jeg skjønner ikke at hun gjør så stort vesen ut av det. Hun kunne bare tatt en spade og vippet den opp i en sort søppelsekk og levert den på søpla, sier lederen i viltnemda og føyer til:

– Dessuten skulle hun ha oss til å hente den vekk for at vi skulle sende den til obduksjon. Det er som sagt ikke vår oppgave. Hadde den enda vært i live, hadde det stilt seg annerledes.

– Hun bor alene. Spiller det noen rolle?

– Hun var ikke alene i huset da hun ringte i dag tidlig, heller ikke da hun ringte kommunen. Hun får prøve å ringe politiet eller uteseksjonen i kommunen, svarer Hansen.

Legg den på utsida

Leder i uteseksjonen, Jan Eirik Jensen, sier at ingen av hans arbeidere vil gå inn å fjerne reven, i tilfelle den har skabb.

– Men jeg har sagt til henne at dersom hun legger reven i en plastsekk og legger den på utsida av døra, så skal vi hente den. Vi er ikke vrangvillige.