Litt over klokken 01.00 natt til søndag ble politiet ringt opp av AMK som hadde blitt anmodet om å sende ambulanse til en adresse i Alta hvor en person var blitt stukket med kniiv. Ifølge operasjonsleder ved Vest-Finnmark politidistrikt, Lars Jørgen Kleven, var meldingen fra AMK at gjerningspersonen skulle befinne seg på stedet, og det ble bedt om bistand fra politiet for å sikre området.

Knivstikkingen skal ha skjedd på en adresse i Alta Øst, i området Kronstad/Saga.

– Da vi kom fram til adressen viste det seg at to personer hadde skader etter knivstikkingen. Det var også klart at gjerningspersonen fortsatt var på adressen.

– Gikk pågripelsen greit?

– Pågripelsen skjedde helt uten noen form for dramatikk, klargjør Kleven.

Ungdomsoppgjør

Ifølge operasjonslederen vil gjerningsmannen, som sitter i arrest i Alta, bli avhørt i løpet av formiddagen. Vedkommende er 17 år, mens de to skadde er 21 og 22 år. De involverte og tilstedeværende var alle ungdommer, men operasjonslederen vil ikke spekulere i hva som har utløst knivstikkingen.

– Det vil videre etterforskning gi oss svar på. Vi håper også at de skadde, som etter behandling på helsesenteret ble sendt videre til Hammerfest sykehus, kan avhøres i løpet av tidlig søndag.

– Hvor mye skadet var de to ungdommene?

– De ble som sagt først sendt til helsesenteret i Alta før de ble bragt videre til Hammerfest. Tilbakemeldingene er at begge hadde skader etter flere knivstikk, men hvor mange og hvor alvorlig har vi per nå ikke oversikt over, klargjør Lars Jørgen Kleven.