På årsmøtet i Karasjok var det aldri noen tvil hos de 30 delegatene fra ulike deler av Finnmark; toppledelsen med Geir A. Iversen,  Anne Toril Eriksen Balto og Jan Martin Rishaug er de som skal lede partiet i en offensiv fram mot stortingsvalget i 2017.

– Jeg vil ikke si at valget ble gjort med stormende jubel, men min opplevelse var at årsmøtet uttrykte sterk tillit til oss i ledelsen av fylkespartiet. Gjenvalg stort sett over hele linja forteller at vi har ro i partiet, noe som gjør at vi  kan konsentrere oss om gjøre en jobb for at Finnmark fortsatt skal være et sted der distriktene og distriktsnæringene har gode utviklingsmuligheter, sier Geir  A. Iversen.

Toppledelsen i Senterapartiet er bredt sammensatt. Iversen er selv fra distriktskommunen Hasvik, mens første nestleder, Anne Toril Eriksen Balto, kommer fra Karasjok hvor hun var ordfører fram til valget i 2015. Andre nestleder er Altas Jan Martin Rishaug.

– Vi gikk fram ved siste valg og økte representasjonen i fylkestinget med 100 prosent, fra en til to representanter. Jeg føler at vi er i framgang, og med de løsningene Senterpartiet har for levedyktige samfunn i Finnmark, tror jeg valget i 2017 kan bli en suksess for Finnmark Senterparti, sier Geir A. Iversen.

I den generelle politiske debatten etter valget lørdag ettermiddag ble flere saker løftet fram. Kommunesammenslåing, hvor Senterpartiet er klar på er feil medisin i Finnmark, var ett av temaene.

– Her skal Senterpartiet være en klar motstemme mot regjeringen, og sammen med Ap tror jeg vi skal kunne sikre at kommuner ikke skal bli tvunget til å slå seg sammen, verken gjennom økonomisk tvang eller på andre måter, klargjør Sp-høvding Geir A. Iversen.