Lørdag ettermiddag kunne forbipasserende skue nok en trailer utenfor Riksvei 93.

Denne gangen var det en utenlandsk trailer utfor som havnet utenfor veien cirka fem kilometer sør for Kautokeino.

– Dette begynner jo å bli helt vilt. Det må gå galt til slutt, sier en forbipasserende til Altaposten.

Bilberger Heikki Saari hos Auto-Mek AS i Kautokeino tror han vet årsaken. Saari har deltatt i de fleste slepeoperasjonene på indre strøk denne vinteren og har gjort seg sine refleksjoner.

– Farten er for høy, ingen slakker opp når en trailer møter en annen. Da er det enten så smalt at de risikerer sidespeilene, eller så legger de seg langt ut på kanten. Da kan det lett skje at høyre forhjul tar tak i snøen og fører bilen ut i grøfta. Det er neppe mer komplisert enn det, sa Saari til Altapostens papirutgave fredag.

Det har skjedd svært mange utforkjøringer de siste to ukene. I Alta kjørte en og samme trailer i grøfta to ganger på samme dag.  I Kautokeino havnet et polsk vogntog i grøfta ikke langt fra Maze, mens det var fire ulike grøfterenskinger på riksvei 93 mellom Alta og Kautokeino forrige uke. Helt nært Kautokeino la to tungtransportere seg på sida i området mellom Cabaradjohka og sentrum av Kautokeino. Ingen av de som så langt har kjørt utfor har meldt om personskade, kun mindre materielle skader.