Forklaringen skal være at løypa til Haldde tar rubbel og bit av stikker.

Holder avtaler

– Vi har for vane å holde våre avtaler, sier Jon Håvar Haukland i Alta kommune, etter å ha blitt gjort oppmerksom på bekymringen.

Fredag var nemlig folk fra turlaget og hytteforeningen borte hos kommunen og henter seg løypestikker. Slik avtalen var.

– Vi har stikker både til Reinbukkelv og Sarves, og har en helt klar avtale om å levere dem ut. Men i år har vi hatt en utfordring med å få samlet dem sammen, noe som skyldes et større forbruk på grunn av den vedtatte løypa opp til Haldde, sier virksomhetsleder Haukland.

Ønsket stikker tidligere

Utsettelsen er bare på en uke, og Haukland sier det aldri har vært tvil om avtalen. Utlevering ble i år satt til 15. februar, en dato som også omfatter fastsetting av tidspunkt for brøyting av parkeringsplassen i Sarves.

–  Det er riktig at Alta omegn turlag og hytteforeningen ønsket stikkene tidligere, men jeg sa like tidlig fra at i år trengte vi noe mer tid på å få dem i hus, sier Haukland.

Fint med merking

Haukland sier det er fint at folket vil merke skiløypene sine stadig tidligere, samtidig som dette altså kan medføre litt praktiske utfordringer.

– Nå har jeg fått dem i hus. Stikkene ble levert ut fredag, slik vi over tid har hatt en tett og pågående dialog om, sa han fredag.

Løypene på Nipivann-siden av Sarves er nå preparert med scooter av Rafsbotn IL, og vil bli preparert også hver helg framover, kan vi melde.