Tor Sverre Isaksen fra Viking var raskt på pletten for å taue den 49,7 tonn tunge ekvipasjen opp det bratteste stykket i Stokkedalen til toppen ved Laudunsletta.

Sjåføren var lite lysten på å bli identifisert og var rasende på en fører av en møtende personbil, som lå midt på veien ned Stokkedalen og sørget for å traieren måtte slakke så mye opp, at dekkene mistet feste.

– Jeg har kjørt trailer siden 1986. Jeg hadde ingen problemer her i bakken, før det kom en idiot av en fører av personbil midt på veien. For å unngå front mot front-kollisjon slakket jeg opp, slik at møtende bil styrte seg på innsiden, men da hadde jeg allerede mistet all fart og med 49,7 tonn totalt i vogntoget var jeg sjanseløs da automaten girte ned og jeg mistet veigrepet, sier sjåføren.

Han mener han hadde to valg,  slippe bilen inn mot autovernet, eller risikere full saksing midt i bakken, med de problemer det ville ha ført med seg. – Hadde føreren av personbilen stanset, så ville jeg bedt om hjelp til å legge på kjettingene, for i denne relativt bratte bakken er det lite trivelig å holde på, men, men slik er det. Det er første gangen for meg dette her og nå er jeg på toppen og kan fortsette til Hammerfest med lasten, sa sjåføren.

Tor Sverre Isaken fra Viking fikk testet den nyinnkjøpte storbergeren til TSI på Thomasbakken. Bilen ser ut som en forvokst Unimog, og den gjorde jobben sin.

– Det var ikke dårlig å trekke hele dette vogntoget opp fra bratteste punkt i Stokkedalen og helt opp til toppen, sa en fornøyd bergingsmann til avisa.

– Jeg får bare komme meg videre, jeg har holdt det gående på veien siden seks i morges, og bør kommer meg til Hammerfest snarest, sa Bring-sjåføren, som fikk et ekstra avbrekk i kjøringen da han mistet farta i Stokkedalen.